Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Medic de pe ambulanță luat la pumni de un bărbat din Alba: Care a fost motivul și cât va sta agresorul după gratii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Medic de pe ambulanță luat la pumni de un bărbat din Alba: Care a fost motivul și cât va sta agresorul după gratii

Un bărbat din Alba a fost condamnat la șase luni închisoare, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de lovirea sau orice acte de violență săvârșite împotriva unui medic aflat în exercițiul funcțiunii ori pentru fapte îndeplinite în exercițiul funcțiunii.

Cum s-au petrecut faptele

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În fapt, în actul de sesizare s-a reţinut că, in noaptea de 22/23.06.2020, în jurul orei 01:10, a fost primit un apel prin SNUAU 112 de către Serviciul de Ambulanță – Substația Sebeș, prin care a fost solicitată deplasarea unei echipaj medical pentru a acorda asistență medicală unei femei care prezenta un episod de sincopă repetată. Către locația indicată a plecat un echipaj de ambulanță format din medic, asistent medical și ambulanțier.

Pe drum echipajul de ambulanță a fost întâmpinat de către un autoturism de culoare argintie, autoturism în care se aflau inculpatul și soțul pacientei. Din autoturismul în cauză, a coborât soțul femeii care a întâmpinat echipajul de ambulanță și a spus conducătorului auto să urmeze acest autoturism până la imobilul la care se afla pacienta, lucru cu care șoferul autospecialei s-a conformat mergând în spatele autoturismului, ajungând la locația indicată în jurul orei 01:20.

Ajungând la fața locului, respectiv în fața imobilului în care se afla numita #### ### #####, membrii echipajului au fost întâmpinați de către aproximativ 10 aparținători ai pacientei, care, la vederea acestora, au devenit recalcitranți, acuzându-i pe aceștia că au ajuns târziu la intervenție.

Observând numărul mare de persoane din fața imobilului și necunoscând dacă pacienta respectivă a sosit de curând dintr-o zonă considerată cu risc epidemiologic sau dacă a intrat în contact cu o persoană care a fost infectată cu virusul Covid 19, în scopul prevenirii infectării, medicul a întrebat aparținătorii dacă pacienta se poate deplasa până la echipaj, în caz contrar, trebuie să aștepte până se va echipa corespunzător.

Aparținătorii au răspuns că nu se poate deplasa, motiv pentru care, după ce a scos targa din echipaj, ambulanțierul și asistentul medical au pătruns în domiciliu, urmând ca, după aceștia, să intre și medicul care a rămas să ia ceva din trusa medicală.

Fiind foarte iritați de întrebarea medicului, dacă pacienta se poate deplasa, aparținătorii acesteia au adresat cuvinte și expresii jignitoare la adresa echipajului, iar în momentul în care medicul a coborât din autospecială cu scopul de a intra în imobil să acorde îngrijiri pacientei, a fost lovit cu pumnul în cap, în regiunea laterocervicală dreapta de către inculpat.

După acest incident a intrat și medicul în locuința în care se afla pacienta, iar după ce i-a acordat îngrijirile medicale preliminare, atât cu ajutorul asistentei medicale și ambulanțierului, cât și cu ajutorul aparținătorilor, au transportat-o pe aceasta cu o targă până la echipaj și, ulterior, la Spitalul Municipal Sebeș. Imediat după plecarea acestora din fața imobilului, medicul i-a relatat asistentei despre faptul că în urmă cu puțin timp a fost lovit de către o persoană necunoscută în timp ce intenționa să pătrundă și el în imobil, iar persoana în cauză era îmbrăcat într-un trening de culoare albastră cu roșu.

Asistenta l-a îndemnat pe acesta să raporteze faptele petrecute prin dispecerat, dar acesta nu a făcut lucrul acesta, a așteptat să ajungă până la Spitalul Municipal Sebeș, unde s-a asigurat că pacienta este în stare bună, după care a apelat numărul unic de urgență 112 și a relatat despre incidentul din timpul intervenției.

Audiat fiind, inculpatul a recunoscut in materialitatea ei săvârşirea infracţiunii. Acesta a motivat faptul că l-a lovit pe medic pe fondul unei stări nervoase, datorită faptului că a întârziat la eveniment.

Decizia poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea