Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Materialele electorale ale PDL şi ale lui Mircea Hava din Alba Iulia distruse peste noapte

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Invitatiile la dialog, la dezbateri constructive pentru oras si la o campanie curata, toate lansate la pachet si la misto de catre USL si Potor, dimineata, la cafea, se transforma noaptea intr-o veritabila lupta de guerrilla si in atacuri cum nu se poate mai murdare. Si nu vorbim de lupte directe, corp la corp, fata in fata, ca de la barbat la barbat, pentru ca orice forma de vilolenta ne repugna, oricum, din principiu, ci de un veritabil atac al clonelor politice cu fata (in)umana impotriva unor materiale electorale fara aparare.

Marti noaptea, la ore la care alegatorul normal alegea somnul, sa se reincarce pentru inca o zi de munca, hoardele de vasali electorali inarmati cu tupeu maxim, autocolante si scari, sa fie siguri ca ajung si in locurile mai greu accesibile, s-au transformat in vandali electorali si au luat la rand afisele si backlit-urile cu Mircea Hava, aplicandu-le „corectii” pe care mai marii partidelor lor le-au considerat inspirate. Mai exact pe cele mai multe din print-urile cu mesajul electoral al lui Mircea Hava au fost lipite stick-ere portocalii „Garantat Basescu”. Cu alte cuvinte, costuri nesemnificative – distrugeri masive. Cu pretul simbolic al unor autocolante s-au distrus materialele originale si, implicit, munca si banii aferenti realizarii acestora. Nu doar ca s-a denaturat forma initiala a materialelor electorale dar indepartarea autrocolantelor inseamna si distrugerea fizica a acestora, indiferent ca e vorba de afise, panouri, bannere sau backlit-uri.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„ Initial am crezut ca nu vad bine…Sunt consternat de cat de departe se poate ajunge cand nu ai de partea ta niciun plan, nicio idee, nicio realizare care sa te sustina. Ca n-au putut mai mult si ca asta le e nivelul – inteleg. Insa cat de josnic poate fi cineva – si nu vorbesc de cei care au facut efectiv „munca de teren” – incat sa se gandeasca la un astfel de artificiu ca la un ultim argument electoral? Si asta nu pe ultima suta de metri a campaniei ci la mai putin de o saptamana de la inceperea ei. Dincolo de gestul in sine, de cea mai joasa speta,  ce-au facut ei are o latura penala si sper sa primeasca ceea ce merita pentru ce-au facut. Exista camere de supraveghere care au surprins „miscarile de trupe” si nu ma indoiesc ca vandalii vor fi descoperiti si trasi la raspundere in scurt timp. N-o sa le raspund cu aceeasi moneda pentru ca nu asa inteleg eu sa-mi fac campanie iar gesturile de genul asta, facute de haiduci urbani sunt nu numai regretabile ci si condamnabile. Ar fi trebui sa se gandeasca de doua ori inainte sa distruga, pentru ca nu mi-au afectat mie imaginea ci au distrus, la propriu, niste materiale dintre care unele nu tocmai ieftine iar inlocuirea lor inseamna alti bani si alt timp „ a declarat Mircea Hava miercuri dimineata, legat de atacurile asupra materialelor electorale ale sale din noaptea precedenta.

Decenta, fair-play-ul si corectitudinea raman astfel doar vorbe de dansii inventate, de aruncat, pe toate caile posibile si platibile,  in ochii si urechile unui electorat pe care, tocmai prin astfel de gesturi mizerabile si suburbane, il desconsidera din reflex. Nu ne asteptam sa-si „revendice” cineva „atentatul electoral” insa ne punem toate sperantele in descoperirea lor de catre cei abilitati. Iar rasplata, pe langa cea din justitie, va veni, cu siguranta, la urne, pe 10 iunie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Paste fericit 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de PASTE fericit • Texte cu URARI, FELICITARI de Paste 2024, SMS -uri frumoase, haiose şi amuzante de Sfintele Pasti • Felicitare de Paşte pentru persoanele dragi, prieteni, părinți, profesori, bunici, colegi, iubit(ă), sefi. Mesaje de Paște prin SMS,  gânduri pe care le poţi trimite prietenilor cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale. Învierea Domnului aduce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea