Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

MĂSURI SPECIALE pentru angajații sănătoși, trimiși acasă în cazul focarelor de COVID-19: Anunțul ministrului Muncii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, 17 iulie, Violeta Alexandru, ministrul Muncii a anunțat că reglementarea care să asigure acordarea de şomaj tehnic pentru angajaţii sănătoşi dar trimişi acasă, în condiţiile închiderii unei companii, va fi pe masa Guvernului la următoarea şedinţă.

Reacţia ministrului vine după ce o fabrică din Brăila cu aproape 500 de angajaţi s-a închis temporar din cauza coronavirus. Violeta Alexandru cere şi clarificări de la ITM şi afirmă că economia trebuie repornită doar cu respectare măsurilor de siguranţă pentru angajaţi, conform News.ro.

”Mă implic imediat atunci când mi se semnalează o nevoie. Prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc, mi-a semnalat faptul că, într-o firmă de confecţii din Brăila, majoritatea angajaţilor a fost infectată/a fost contact direct şi, prin decizia autorităţilor judeţene, întreaga întreprindere a fost închisă, pe o perioadă determinată. Angajaţii bolnavi urmează să fie trataţi (le doresc multă sănătate!), cei sănătoşi, însă, vor merge acasă, până la reluarea activităţii în condiţii optime. Am înţeles că în asemenea situaţii punctuale, când autorităţile judeţene decid măsuri de restricţie, există impact major asupra angajaţilor şi a angajatorilor. Şi am propus o soluţie. Reglementarea care să asigure acordarea de şomaj tehnic pentru angajaţii sănătoşi dar trimişi acasă, în condiţiile închiderii unei companii, va fi pe masa guvernului la următoarea şedinţă”, a scris, vineri, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Aceasta, însă, susţine că ”sunt zeci de angajaţi infectaţi, nu s-a ajuns aici peste noapte”.

”Când angajatorul a văzut cum creşte numărul cazurilor de persoane infectate, nu s-a gândit, de exemplu, să verifice temperatura la intrarea în unitate ca măsură suplimentară de verificare? Când am vizitat Botoşaniul, la companii din acelaşi domeniu, nu doar că am atras atenţia că angajaţii, prin poziţionarea maşinilor&echipamentelor de lucru, sunt prea apropiaţi, ci am şi cerut direct şefului ITM să verifice că se iau toate măsurile de prevenţie, inclusiv verificarea temperaturii. Când ai sute de angajaţi, cu atât mai mult, iei măsuri suplimentare. De ce ITM şi alte instituţii cu atribuţii de control se rezumă doar la şedinţe la Prefectură? Rolul lor este să iasă pe teren. În cazul companiei din Brăila, am cerut explicaţii pentru a vedea unde au făcut verificări reprezentanţii ITM Brăila, în această perioadă”, a mai scris ministrul Muncii.

Aceasta cere şi verificări ale măsurilor din teren.

”Susţin revenirea în activitate NUMAI cu asigurarea tuturor măsurilor de protecţie. Angajaţii trebuie să fie sănătoşi pentru a avea randament. Nu vreau să închidem economia. Sunt cea care a văzut presiunea socială pe durata acordării sprijinului guvernamental. Dar responsabilitate pot să vreau”, a mai scris Alexandru.

O fabrică de confecţii din Brăila, cu 476 de angajaţi, a fost închisă temporar, după ce 42 de salariaţi s-au infectat cu COVID-19.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea