Rămâi conectat

Actualitate

Măsuri pentru a deconta mai rapid plățile agricultorilor. Guvernul a alocat 1, 7 milioane de lei Ministerului Agriculturii, din veniturile din privatizare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

APDRP_APIA_Alba (3)Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, unele măsuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbţie a fondurilor alocate în cadrul schemelor de plăţi directe pentru agricultură, a ajutoarelor excepţionale cu caracter temporar, a măsurilor de piaţă şi intervenţie în agricultură, a celor de informare şi promovare pentru produsele agricole pe piaţa internă şi în ţările terţe, a măsurii de promovare a vinurilor”, arată un comunicat de presă emis de Guvernul României.

Practic, prin actul normativ adoptat astăzi, se alocă temporar, până la 31 decembrie 2016, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale suma de 1,786 milioane lei, din veniturile din privatizare. Această sumă se adaugă alocării temporare de 3,6 milioane lei, adoptată prin HG 174/2016 Ministerului Agriculturii, în același scop și prin același mecanism. Din sumele alocate temporar din venituri din privatizare se vor deconta mai rapid plățile agricultorilor, măsura care îi va sprijini să-și asigure resursele financiare pentru desfășurarea activităților din agricultură.

După ce Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură efectuează plăţile, cheltuielile realizate se transmit Comisiei Europene prin Declaraţiile lunare, iar Comisia Europeană le rambursează Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, urmând să fie restituite Ministerului Finanţelor Publice.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale asigură resursele necesare efectuării plăţilor de către A.P.I.A. beneficiarilor de subvenţii pentru agricultură, a ajutoarelor excepţionale cu caracter temporar, a măsurilor de piaţă şi intervenţie în agricultură, a măsurii de informare şi promovare pentru produsele agricole pe piaţa internă şi în ţările terţe, a măsurii de promovare a vinurilor, care se finanţează din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

Prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăți directe care se acorda în agricultură în perioada 2015-2020 și pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societătile agricole și alte forme de asociere în agricultură, au fost stabilite schemele de plăți directe care se aplică începând cu anul 2015, categoriile de beneficiari ai acestor scheme de plăți, precum și condițiile generale de eligibilitate pentru acordarea plăților.

sursa: Guvernul României


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea