Rămâi conectat

Curier Județean

Măsuri luate de o companie din Alba, pentru limitarea efectelor economice: Criza COVID-19 ne obligă să avansăm, replanificând

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Măsuri luate de o companie din Alba, pentru limitarea efectelor economice: Criza COVID-19 ne obligă să avansăm, replanificând

Criza generată de pandemia cu noul coronavirus și măsurile luate de autoritățile din întreaga lume, inclusiv din România, pentru limitarea răspândirii ei au generat ample efecte economice în toate domeniile.

Marcel Dorr, director de producție în cadrul fabricii Kronospan din Sebeș, face parte din echipa care caută soluții de sustenabilitate pe timp de criză: „Încă de la începutul acestei perioade, am fost conștienți că prioritatea este reorganizarea și modul de funcționare al echipelor noastre, așa încât să evităm răspândirea oricărui risc nedorit. S-au luat toate decizile necesare pentru limitarea interacțiunilor directe atât în cadrul fabricii, cât și cu partenerii externi.”

În ceea ce privește funcționarea liniilor de producție, aceasta a fost adaptată așa încât să răspundă comenzilor anterioare, dar și celor primite în această perioadă. În ciuda faptului că multe din companiile românești din industria mobilei au fost forțate să își închidă temporar porțile, echipele Kronospan au făcut toate eforturile necesare pentru menținerea unui flux constant de producție și livrare către clienții români și străini:

„Cel mai important pentru noi, în această perioadă, a fost să ne asigurăm că angajații noștri sunt protejați din toate punctele de vedere, inclusiv al siguranței financiare. Este deja suficient de preocupantă situația generată de pandemie. Oamenii noștri au nevoie să vadă că suntem acolo pentru ei și că, indiferent de impactul economic pe care îl vom resimți, vom găsi soluții optime pe termen mediu și lung. Astăzi, cel mai bun lucru pe care îl putem face este să rămânem realiști, bine organizați și precauți.”

Pentru industria din toate domeniile, momentul este crucial. Consumul moderat al resurselor existente în companie și planificarea atentă sunt esențiale astăzi pentru Kronospan.

Pe lângă departamentele de producție, și activitatea birourilor a fost redusă până la un minim necesar și un maxim de eficiență în condițiile actuale, pentru a menține viabilă balanța comercială:

„Pentru angajații la care specificul activității o permite, a fost introdusă munca de acasă. Ea se face alternativ, astfel încât să existe continuitate în toate echipele din cadrul unității. Toți angajații intră în fabrică numai după dezinfectare și monitorizarea temperaturii. Kronospan asigură în continuu echipamentele medicale de protecție recomandate pentru toți angajații săi”, asigură domnul Dorr.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea