Rămâi conectat

Actualitate

Măsuri drastice împotriva conducătorilor auto sub influența substanțelor psihoactive și a alcoolului: Permisul suspendat pentru 10 ani, potrivit unui nou proiect de lege

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Măsuri drastice împotriva conducătorilor auto sub influența substanțelor psihoactive și a alcoolului: Permisul suspendat pentru 10 ani, potrivit unui nou proiect de lege

Un proiect de lege recent ar putea aduce consecințe grave pentru șoferii prinși conducând sub influența alcoolului sau drogurilor în România. Potrivit acestei inițiative, aceștia riscă să-și piardă dreptul de a conduce timp de 10 ani. Proiectul va fi discutat săptămâna viitoare în comisiile de la Senat, iar, dacă va fi adoptat, va aduce modificări semnificative în legislația rutieră.

Legea, cunoscută sub numele de „Anastasia”, care deja prevede pedepse cu închisoarea pentru șoferii sub influența substanțelor în cazul accidentelor mortale, ar putea fi extinsă pentru a include și suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 10 ani pentru cei găsiți vinovați.

Inițiatorii proiectului subliniază necesitatea unor măsuri dure în contextul în care România înregistrează o medie de zece accidente mortale în ultimele patru luni. Statisticile recente arată că 1600 de persoane pierd viața anual în România în accidente rutiere, plasând țara pe primul loc în Europa la acest capitol.

Senatorul PSD Robert Cazanciuc, inițiatorul Legii Anastasia, a declarat că vor continua să adopte măsuri dure pentru a preveni tragediile în trafic. Legea a fost numită după o fetiță din Iași care a murit într-un accident provocat de o șoferiță fără permis.

Legea Anastasia, programată să intre în vigoare la 1 ianuarie 2024, are scopul de a descuraja încălcarea regulilor de către șoferi și de a asigura siguranța în trafic. În ultimul deceniu, peste 3200 de accidente grave au fost provocate de șoferi sub influența alcoolului, soldate cu 647 de morți, în timp ce șoferii fără permis au fost responsabili de peste 1600 de accidente cu peste 400 de morți. În plus, șoferii drogați la volan au provocat 13 accidente grave cu nouă morți.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mesajul Casei Regale a României, la comemorarea a șase ani de la trecerea în neființă a Regelui Mihai: „A lăsat o urmă de neşters în sufletele românilor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesajul Casei Regale a României, la comemorarea a șase ani de la trecerea în neființă a Regelui Mihai Marţi, 5 decembrie, se împlinesc şase ani de la moartea Regelui Mihai. „A lăsat o urmă de neşters în sufletele românilor şi în devenirea Naţiunii noastre”, susţine Casa Regală a României „Acum şase ani, în ziua de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare