Rămâi conectat

Ştirea zilei

Măști GRATIS pentru peste un milion de români: Ordonanța, adoptată astăzi de Guvern

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Premierul Ludovic Orban a anunțat, în debutul ședinței de guvern, că executivul va adopta o Ordonanță prin care este stabilit mecanismul prin care persoanele defavorizate vor primi măști de protecție gratis. Bugetul alocat de Ministerul Sănătății este de 150 de milioane de lei.

Guvernul va distribui gratuit măşti de protecţie persoanelor defavorizate, a decis miercuri Parlamentul ca amendament la HG privind instituirea stării de alertă. Astfel, Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia autorităţilor locale necesarul de măşti.

„Hotărârea Parlamentului de adoptare a stării de alertă ne-a complicat existența parlamentul pentru că distribuirea de măsti către persoanele vulnerabile trebuia făcută în baza unui parteneriat între Ministerul Muncii si Poștă, dar, în baza hotărârii a fost mandatat Guvernul prin Ministerul Sănătății”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că are pregătită Ordonanța de Urgență prin care o sumă de 150 de milioane de lei este alocată pentru achiziționare măștilor. De asemenea, conform datelor centralizate de guvern, 1,1 milioane de români ar urma să primească măști gratis.

„Ministerul Muncii să se uite cu mare atenție să nu omitem vreo categorie”, a transmis premierul, în ședința de Guvern.

Conform procedurii, ministerul Sănătății primește datele centralizate de la administrațiile locale cu necesarul de măști, după care, prin Direcțiile de Sănătate Publică va distribui numărul necesar de măști de protecție.

„Trebuie operaționalizată cu viteză maximă”, a mai spus Orban.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea