Rămâi conectat

Curier Județean

Maşina „Zorro” construită de un tânăr din Alba şi alţi trei de la centrul de reeducare din Buziaş, vândută la licitaţie. Şi-au făcut teren de sport ultramodern

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ZorroUn tânăr din Alba şi alţi trei internaţi la centrul de reeducare Buziaş au construit o maşină de teren  „Zorro” pe care au vândut-o anul trecut la o licitaţie în cadrul Salonului Auto Bucureşti. Din banii obţinuţi, în curtea centrului a fost amenajat un teren de sport modern, cu gazon sintetic, echipat pentru minifotbal dar şi pentru alte activităţi sportive. L-au inaugurat marţi, 15 aprilie.

Maşina de teren „Zorro” construită de cei patru tineri din centrul de reeducare Buziaş a fost făcută din piese de schimb casate. După ce au vândut-o la licitaţie, fondurile obţinute au fost folosite teren de sport zorropentru amenajarea terenului de sport modern inaugurat marţi. Terenul este dotat  cu gazon sintetic, echipat pentru minifotbal şi pentru alte activităţi sportive derulate de către minorii internaţi.

Amenajarea lui vine în urma colaborării Centrului Educativ Buziaş cu Asociaţia Bărbaţilor Creştini  în derularea proiectului „De la zero la Zorro”,  ce a avut ca finalitate asamblarea  maşinii de teren din piese casate, „Zorro”. Proiectul a implicat  zece dintre minorii sancţionaţi penal cu măsura educativă a internării într-un centru de reeducare (la momentul actual toţi fiind liberaţi din centru) şi un grup de mecanici voluntari.

„Analogia dintre numele proiectului şi situaţia beneficiarilor fiind aceea că, odată instituţionalizaţi, aceşti tineri sunt priviţi de către societate ca nişte „zerouri” sau „rebuturi”, etichetă păstrată, din păcate, şi după punerea lor în libertate. La internarea în centru, ca urmare a istoricului de viaţă, a feedback-ului pe care îl primesc de la familie şi societate, copiii pot considera că nu sunt buni de nimic, că sunt un zero, că par a fi aruncaţi în coşul de gunoi al societăţii, şi au sentimentul că nu vor mai fi ceva sau cineva niciodată”, au transmis reprezentanţii centrului.

„Proiectul „De la Zero la Zorro” exprimă plastic, prin titlu, scopul Centrului Educativ Buziaş: acela de a asigura educaţia şi asistenţa minorilor în vederea reintegrării sociale, deoarece privarea de libertate duce la izolarea socială şi marcarea negativă a personalităţii. Astfel,tinerii implicaţi în proiect au învăţat să urmeze o disciplină de muncă, şi-au însuşit noţiuni teoretice şi practice de mecanică şi design şi ştiu să lucreze în echipă”, au mai spus aceştia.

Masina Zorro 1 „ Zorro” –maşina de teren de excepţie construită din maşini şi piese de schimb casate, a fost scoasă la licitaţie, în cadrul Salonului Auto Bucureşti, fondurile obţinute fiind folosite pentru amenajarea acestui teren de sport modern, cu gazon sintetic, echipat pentru minifotbal, destinat activităţilor sportive derulate de către minorii internaţi.

Ulterior momentului de inaugurare, minorii custodiaţi au prezentat un program artistic intitulat „Nu tăia din cruce!” marcând astfel perioada Săptămânii Patimilor şi apropierea Sărbătorilor Pascale.

La inaugurarea terenului de sport  au participat, alături de persoanele internate, angajaţii Centrului, reprezentanţii Asociaţiei Bărbaţilor Creştini din Timişoara, precum şi oficialităţi centrale şi locale.

Mneţionăm că în Centrul Educativ Buziaş se află 95 de tineri sancţionaţi cu măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ, 6 dintre ei fiind din judeţul Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au continuat seria activităților de ecologizare, de această dată în zona râului Ampoi: ”Activitățile cuprinse în cadrul programului „Săptămâna verde” au continuat cu o activitate de ecologizare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea