Rămâi conectat

Actualitate

MARŢI: Proiectul „Citim într-o zi cât alţii în şapte ani” – Basme şi cărţi cu poveşti pentru elevii de la Şcoala Generală „Vasile Goldiş” din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

carti si basme pentru copiiMarţi, 28 mai 2013, cu începere de la ora 10.00, la Şcoala „Vasile Goldiş” din Alba Iulia vor avea loc acţiunile proiectului „Citim într-o zi cât alţii în şapte ani”, dedicat  elevilor aflaţi la vârsta desluşirii slovelor.  Iniţiat de elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Simion Ştefan” din Alba Iulia, proiectul „Citim într-o zi cât alţii în şapte ani” arată elevilor din clasele pregătitoare şi clasa întâi că lectura creşte şi modelează prin exemplul personal al celor mai mari, reuniţi în Echipa Cititorii. Aceştia vor citi basme şi vor dărui cărţi de basme româneşti, cu o grafică modernă, pentru a-i  atrage astfel pe cei mici către lectură. Proiectul este  finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin Programul YouthBank.

 „Proiectul „Citim într-o zi cât alţii în şapte ani” a pornit de la studiile Uniunii Europene din care rezultă procentajul de aproximativ 50% de tineri din România care au dificultăţi de citire şi faptul că majoritatea acestora au în biblioteca personală mai puţin de 10 cărţi. Proiectul nu îşi propune să vindece o situaţie existentă, ci să îmbunătăţească situaţia pe viitor, prin prevenţie şi educare către lectură”, au transmis iniţiatorii proiectului.

 Membrii proiectului vor fi  îmbrăcaţi în stil tradiţional românesc, parcă desprinşi din basmele pe care le citesc, şi vor aduce cartea şi cititul mai aproape de cei mici, marţi, 28 mai 2013, începând cu ora 10, la Şcoala generală „Vasile Goldiş” din Alba Iulia.

 Programul YouthBank este coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare. Programul YouthBank porneşte de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunităţile locale şi încurajează iniţiativa civică, responsabilitatea şi asumarea de către tineri a rolului de lideri. Aceştia se implică în mod practic în acţiuni şi decizii locale, prin crearea şi utilizarea unui fond care susţine iniţiativele tinerilor. Programul are ca principali parteneri locali Consiliul Local şi Primăria Municipiului Alba Iulia, OTP Bank şi Dacia Market.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie te poate lăsa printr-un apel fără niciun ban în cont: Cum funcționează metoda spoofing

Ziarul Unirea

Publicat

în

O noua escrocherie te poate lăsa printr-un apel fără niciun ban în cont: Cum funcționează metoda spoofing Escrocii au găsit o nouă metodă prin care încearcă să le fure banii din conturi oamenilor neatenți, avertizează Directoratul Național de Securitate Cibernetică. Este vorba de „spoofing” și înseamnă mascarea identității. Citește și: Schimbare importantă la cardurile de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea