Marți, 14 martie, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia vernisează ediţia a II-a a Bienalei Internaționale de Arte Miniaturale Timișoara

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Marți, 14 martie 2017, ora 16.00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisată cea de a II-a ediție a Bienalei Internaționale de Arte Miniaturale Timișoara.

Cu această ocazie vor fi expuse lucrările a peste 500 de artiști pictori, graficieni, ceramiști, textiliști, sculptori, fotografi și designeri. Artiștii provin din România, Canada, Turcia, Polonia, Ungaria, Grecia, Franța, Elveția, Olanda, Portugalia, Ucraina, Serbia, Croația, Macedonia, India, Chile, Argentina, Australia, Japonia, Coreea, fapt care aduce un prestigiu deosebit acestui eveniment, care a devenit astfel un punct de referință în prezentarea acestui gen de artă. Prestigiul acestei ediții a fost accentuat și de un juriu format din artiști consacrați din România, Canada și Germania și de înfrățirea cu BIAM Canada.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Lucrările prezentate în sălile expoziționale subliniază cât de important este să prezinți scopul comun al artiștilor ca fiind acela al creației, muza comună ca fiind aceea a artelor și să privim pe aceeași simeză viziunea artiștilor de pe patru continente.

Expoziția va fi prezentată de curatorul evenimentului, conf. univ. dr. Valentina Ștefănescu.

Evenimentul este organizat de Facultatea de Arte și Design Universitatea de Vest Timișoara, Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, cu sprijinul Fundației Inter-Art Aiud.

Expoziția va fi găzduită de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia în perioada 14 martie – 9 aprilie 2017.

Salvează

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419