Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

”Marş al cărţilor şi al cititorilor” organizat de Liceul Tehnologic ”Ștefan Manciulea” din Blaj, în cadrul activităților din săptămâna ”Să știi mai multe, să fii mai bun!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Săptămâna ”Să știi mai multe, să fii mai bun!” la Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” din Blaj a început luni, 30 octombrie 2017, printr-un ,,Marş al cărţilor şi al cititorilor” spre Piaţa 1848, pentru a celebra Luna Internaţională a Bibliotecilor Şcolare.

Activitatea a început în biblioteca liceului unde elevii și cadrele didactice au urmărit un material power point care viza importanța cărțiilor, a bibliotecilor și respectiv a cititorilor, iar elevii au prezentat planșe, pancarte și colaje întocmite de ei pentru a surprinde importanța lecturii, respectiv a cărții în viața omului. Materialele elevilor au prins viață prin multitudinea de culori și au impresionat prin complexitatea informațiilor. Totodată aceste materiale au avut ca scop stimularea interesului celor prezenți pentru lectură.

Ulterior elevii însoțiți de cadrele didactice au pornit ,, marșul” spre Piața 1848 unde au oferit trecătorilor semne de carte care au fost realizate anterior având la bază diferite opere literare, astfel că fiecare semn includea o mica poză cu coperta unei cărți, precum și câteva date esențiale despre acea operă literară.

Activitatea s-a desfășurat în speranța că oamenii vor acorda mai mult timp lecturii, iar cartea va fi pentru fiecare un izvor de cunoaștere, informare și relaxare totodată. În această activitatea au fost implicați elevi din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a aceștia fiind coordonați de cadrele didactice: Cecilia Frățilă, Ioana Handrea, Cristina Savonea și Daniela Isailă. Astfel s-a încheiat prima zi a Săptămânii ,, Să știi mai multe, să fii mai bun!” urmând ca în zilele viitoare să aibă loc multe alte activități în care vor fi implicați elevii, cadrele didactice și conducerea unității de învățământ.

Conducerea Liceului ,, Ștefan Manciulea” reprezentată de domnul director Ioan Marcu și doamna director adjunct Elena Drăgan anunță că joi, 2.10.2017, va fi Ziua Porților Deschise în cadrul instituției, zi în care cei interesați vor putea vizita școala și vor putea primi informații cu privire la activitățile de predare-învățare desfășurate în cadrul acestei unități de învățământ. (prof. Ioana Handrea)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea