Rămâi conectat

Politică Administrație

Marius Haţegan, vicepreşedinte CJ Alba: Consiliul Judeţean a demarat procedurile de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia a trei proiecte de infrastructură rutieră

Andreea Ștefan

Publicat

în

Marius Haţegan, vicepreşedinte CJ Alba: Consiliul Judeţean a demarat procedurile de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia a trei proiecte de infrastructură rutieră

Consiliul Judeţean Alba a lansat, în cadrul sistemului informatic colaborativ pentru mediu performant de desfăşurare al achiziţiilor publice (SICAP), procedurile de achiziţionare a serviciilor de proiectare şi execuţie pentru trei proiecte de infrastructură rutieră.

Primul proiect vizează reabilitarea şi consolidarea DJ 107 în zona industrială Ciugud, zonă aflată într-o permanentă dezvoltare. Se va interveni pe 2,07 km de drum, prin lărgirea la trei benzi, repararea structurii rutiere, realizarea a trei podeţe noi şi a unui podeţ dalat, amenajarea unei alei pentru pietoni şi biciclişti, amplasarea a două staţii de autobuz şi asigurarea acceselor la proprietăţi.

Potrivit caietului de sarcini, firma care va fi desemnată câştigătoare va avea la dispoziţie maxim 2 luni de zile pentru realizarea serviciilor de proiectare şi maxim 12 luni pentru execuţia lucrărilor, de la data stabilită prin ordinul de începere al lucrărilor.

Al doilea proiect vizează refacerea a 2 poduri şi 12 podeţe afectate de inundaţiile care au avut loc în vara anului trecut în comunele Pianu şi Săsciori, aflate pe DJ 704.

Cele două poduri se află pe Valea Pianului (la km 4+700 – distrus în totalitate, fiind rupt şi căzut în albia râului), respectiv pe Valea Răchitei (la km 24+090 – degradare accentuată, nu prezintă condiţii de siguranţă şi confort). În acest sens, se vor construi 2 poduri noi, care să corespundă condiţiilor de exploatare ale drumului. Este necesară şi refacerea podeţelor, care au fost colmatate şi se află într-o stare precară.

Conform caietului de sarcini, durata de realizare a fazei de proiectare pe care beneficiarul o va avea la dispoziţie este de 3 luni de zile, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni de la data stabilită prin ordinul de începere al lucrărilor.

Ultimul proiect propune consolidarea şi modernizarea podului de peste râul Mureş, aflat pe DJ107E, între Municipiul Aiud şi localitatea componentă Ciumbrud, la km 3 + 895. Lucrările vor include refacerea părţii carosabile, a trotuarelor şi rampelor de acces, relocarea conductelor de apă şi gaz, decolmatarea podului. Se va interveni, de asemenea, la terasamente şi albia râului.

Beneficiarul care va fi desemnat în urma procedurii de atribuire va avea la dispoziţie maxim 3 luni pentru a serviciilor de proiectare şi maxim 10 luni pentru execuţia propriu-zisă a lucrărilor.

Cele trei lucrări beneficiază de fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Joi, 25 iulie 2024 | Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Conferirea titlului de „Cetăţean de onoare al municipiului Alba Iulia” profesorului dr. Dorin Uritescu, tarifele de incinerare animale moarte și sprijin financiar pentru CSU Rugby Alba Iulia, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Joi, 25 iulie 2024 | Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Conferirea titlului de „Cetăţean de onoare al municipiului Alba Iulia” profesorului dr. Dorin Uritescu, tarifele de incinerare animale moarte și sprijin financiar pentru CSU Rugby Alba Iulia, pe masa consilierilor locali Consiliul local al municipiului Alba Iulia este convocat în şedinţă ordinară publică, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea