Marius Haţegan, vicepreşedinte CJ Alba: Consiliul Judeţean a demarat procedurile de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia a trei proiecte de infrastructură rutieră

Paul Voicu - Primar 2020

Marius Haţegan, vicepreşedinte CJ Alba: Consiliul Judeţean a demarat procedurile de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia a trei proiecte de infrastructură rutieră

Consiliul Judeţean Alba a lansat, în cadrul sistemului informatic colaborativ pentru mediu performant de desfăşurare al achiziţiilor publice (SICAP), procedurile de achiziţionare a serviciilor de proiectare şi execuţie pentru trei proiecte de infrastructură rutieră.

Primul proiect vizează reabilitarea şi consolidarea DJ 107 în zona industrială Ciugud, zonă aflată într-o permanentă dezvoltare. Se va interveni pe 2,07 km de drum, prin lărgirea la trei benzi, repararea structurii rutiere, realizarea a trei podeţe noi şi a unui podeţ dalat, amenajarea unei alei pentru pietoni şi biciclişti, amplasarea a două staţii de autobuz şi asigurarea acceselor la proprietăţi.

Potrivit caietului de sarcini, firma care va fi desemnată câştigătoare va avea la dispoziţie maxim 2 luni de zile pentru realizarea serviciilor de proiectare şi maxim 12 luni pentru execuţia lucrărilor, de la data stabilită prin ordinul de începere al lucrărilor.

ELIT

Al doilea proiect vizează refacerea a 2 poduri şi 12 podeţe afectate de inundaţiile care au avut loc în vara anului trecut în comunele Pianu şi Săsciori, aflate pe DJ 704.

Cele două poduri se află pe Valea Pianului (la km 4+700 – distrus în totalitate, fiind rupt şi căzut în albia râului), respectiv pe Valea Răchitei (la km 24+090 – degradare accentuată, nu prezintă condiţii de siguranţă şi confort). În acest sens, se vor construi 2 poduri noi, care să corespundă condiţiilor de exploatare ale drumului. Este necesară şi refacerea podeţelor, care au fost colmatate şi se află într-o stare precară.

Mihail David - 2020

Conform caietului de sarcini, durata de realizare a fazei de proiectare pe care beneficiarul o va avea la dispoziţie este de 3 luni de zile, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni de la data stabilită prin ordinul de începere al lucrărilor.

Ultimul proiect propune consolidarea şi modernizarea podului de peste râul Mureş, aflat pe DJ107E, între Municipiul Aiud şi localitatea componentă Ciumbrud, la km 3 + 895. Lucrările vor include refacerea părţii carosabile, a trotuarelor şi rampelor de acces, relocarea conductelor de apă şi gaz, decolmatarea podului. Se va interveni, de asemenea, la terasamente şi albia râului.

Beneficiarul care va fi desemnat în urma procedurii de atribuire va avea la dispoziţie maxim 3 luni pentru a serviciilor de proiectare şi maxim 10 luni pentru execuţia propriu-zisă a lucrărilor.

Cele trei lucrări beneficiază de fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Alba.

Tel. 0729.399.891
e-mail: publicitate@unirea-pres.ro

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...