Rămâi conectat

Curier Județean

Marea atracție a albaiulienilor pe timp de iarnă, patinoarul, va fi instalat tot în Piața Cetății. Consiliul local aprobă, marți, regulamentul de funcționare, orarul și tarifele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amatorii unui îndrăgit sport de iarnă – patinajul – vor avea și în acest an un loc special amenajat de către Primăria Alba Iulia. Intrarea la patinoarul artificial care va fi amplasat în Parcur sărbătorilor de iarnă din Piața Cetății Alba Carolina va fi 5 lei pe oră iar programul zilnic va fi de la 10.00 la 22.00.

Copiii în vârstă de până la la 8 ani şi studenţii vor fi scutiţi de plata tarifului de intrare cu precizarea că, pentru a beneficia de gratuitate, studenţii sunt obligaţi să prezinte legitimaţia de student (carnetul de student) vizată la zi.

”Având în vedere faptul că în zona destinată amenajării Parcului sărbătorilor de iarnă din municipiul Alba Iulia în anul 2017 şi în anii următori va fi amplasat un patinoar artificial demontabil pentru a veni în întâmpinarea dorinţelor practicanţilor sporturilor de iarnă din oraş şi a vizitatorilor oraşului nostru, considerăm că se impune adoptarea unui Regulament de funcţionare a acestuia în scopul unei bune desfăşurări a activităţii patinoarului în contextul întregului Parc al sărbătorilor de iarnă, a păstrării sale în bune condiţii, pentru a deveni un loc de agrement pentru toţi vizitatorii săi şi pentru a obţine venituri din exploatarea sa”, se precizează în raportul de specialitate care însoțește documentul administrativ.

Elit - Gustul Desăvârșit

Regulamentul patinoarului conține obligațiile utilizatorilor, însoțitorilor și administratorului, după cum urmează:

*Obligaţiile utilizatorilor:

– Patinoarul artificial este o bază de sport şi agrement – patinajul se face pe risc propriu
– Administraţia patinoarului nu răspunde de eventualele accidentări ale patinatorilor;
– Să respecte cu stricteţe anunţurile şi indicaţiile personalului care asigură funcţionarea patinoarului în scopul asigurării unei desfăşurări ireproşabile a activităţii de patinaj şi asigurării siguranţei ceioriaiţi patinatori.
– Copii cu vârsta mai mică de 5 ani au acces cu patine doar însoţiţi de persoane care au echipament adecvat pentru patinaj.
– Este strict interzis accesul la instalaţiile de răcire, panoul electric şi in locurile nedestinate publicului din incinta patinoarului.

ESTE INTERZIS:

A). Patinatorilor:
1.     Intrarea pe gheaţă fără patine;
2.    Patinajul într-o manieră care poate pune în pericol securitatea celorlalţi patinatori;
3.    Patinajul în forţă, cu viteză sau balansul printre ceilalţi patinatori;
4.    Practicarea unor jocuri („trenuleţul”, etc.) în afara celor organizate;
5.    Purtarea pe umeri, în braţe, în spate a altor persoane (inclusiv copii), aparate foto, video, genţi, etc., pe timpul patinajului;
6.    Introducerea pe gheaţă a pucurilor de hochei sau a altor echipamente şi accesorii dacă nu fac obiectul unui concurs organizat;
7.    Aruncarea cu bulgări de zăpadă sau alte obiecte în incinta patinoarului sau în afara lui;
8.    Accesul cu mâncare şi băuturi de orice fel pe suprafaţă gheţii (acest lucru este permis numai în locurile special amenajate, în afara suprafeţei de patinat);
9.    Accesul persoanelor în stare de ebrietate, care au consumat substanţe ce le pot afecta echilibrul şi luciditatea;
10.  Fumatul pe suprafaţa gheţii. Fumatul este permis numai în locuri (uşor vizibile) special amenajate;
1 1.  Introducerea în zona destinată patinajului a băuturilor alcoolice, armelor sau a altor obiecte ce pot periclita siguranţa celorlalţi participanţi la agrement.
12.  Folosirea unui limbaj obscen (se riscă evacuarea din incinta complexului);
13.  Ieşirea cu patinele în afara zonei destinată patinajului;
14.  Atitudinea ostilă, dispreţuitoare faţă de personalul patinoarului şi indicaţiile acestuia;
15.  Să arunce pe gheaţă gunoaie sau resturi menajere (sticle, ţigări, pungi, etc.).

B) Însoţitorilor:
1 . Să se sprijine sau să depoziteze obiecte pe mantinelă;
2. Să fumeze în afara locurilor amenajate special;
3. Să arunce cu bulgări sau alte obiecte în patinatori sau să poarte cu aceştia dialoguri cu limbaj obscen;
4. Să arunce gunoaie ia întâmplare (complexul este dotat cu recipiente speciale pentru depozitarea gunoaielor);
5. Să ofere patinatorilor peste mantinela diverse obiecte, mâncare, băuturi etc.;
6. Este interzisă depăşirea perimetrului mantinelei, administratorul nu îşi asumă răspunderea în cazul eventualelor accidentări.

*Administraţia patinoarului are următoarele obligaţii:

1. Să întreţină patinoarul şi să asigure o suprafaţă a gheţii de calitate pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii;
2. Să afişeze la loc vizibil programul de funcţionare, regulamentul de funcţionare.
3. Să asigure personal pentru supravegherea activităţilor desfăşurate pe patinoar
5. Capacitatea Maximă pentru patinat este de 120 persoane/serie.

Nerespectarea regulamentului duce la evacuarea persoanei implicate, atât de pe gheaţă cât şi din incinta patinoarului fără restituirea sumelor încasate, ulterior, interzicerea accesului în complex pe o perioadă nedeterminată.

Calitatea gheţii fiind influenţată şi de condiţiile meteorologice, administratorul îşi rezervă dreptul de a modifica programul de funcţionare al patinoarului.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Exproprieri în vederea modernizării mai multor străzi din Alba Iulia: Care este valoarea de piață a terenurilor

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Exproprieri în vederea modernizării mai multor străzi din Alba Iulia: Care este valoarea de piață a terenurilor

Un proiect de hotărâre privind aprobarea declanșării procedurii de expropriere a unor terenuri situate în Alba Iulia, afectate de modernizarea străzilor Emil Racoviță, Grigore Antipa, Petre Ispirescu, Alexandru Odobescu și Arieșului, se află pe ordinea de zi a ședinței de marți 27 septembrie a Consiliului Local Alba Iulia.

Printr-o hotărâre din anul 2020 a Consiliului Local s-au aprobat documentația tehnico-economică – faza Studiu de Fezabilitate si indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții: “Modernizare străzi zone de dezvoltare Municipiul Alba Iulia Lot 3 – Emil Racoviță, Grigore Antipa, Petre Ispirescu, Dimitrie Bolintineanu, Simion Mândrescu, Alexandru Odobescu și Arieșului”.

Circulația pe aceste drumuri se desfășoară în prezent în condiții grele, nefiind asigurate condițiile minime de siguranță și confort, din pricina deteriorării părții carosabile. Întrucât se impune realizarea, respectiv modernizarea tramei stradale, autoritatea locala a contractat serviciul de elaborare a unui studiu de fezabilitate în acest sens.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul studiului de fezabilitate a fost analizat și culoarul de expropriere, inclusiv valoarea împrejmuirilor ce limitează actualmente proprietățile și care intră sub incidența măsurilor propuse prin proiect.În vederea efectuării exproprierilor s-a încheiat un contract de prestare servicii. Suprafața totală a terenurilor de expropriat prin proiect este de peste 10 mii de metri pătrați. Valoarea de piață estimată a terenurilor s-a stabilit ca fiind 88 lei/mp pentru terenurile amplasate în zona C și 120 lei/mp pentru terenurile amplasate în zona B. Conform documentației de expropriere sunt afectate 251 de proprietăți (terenuri).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Colegiul Medicilor Veterinari Alba și-a ales conducerea pentru următorii trei ani. Cine este noul președinte

FURDUI Alexandru

Publicat

în

FOTO| Colegiul Medicilor Veterinari Alba și-a ales conducerea pentru următorii trei ani. Cine este noul președinte

În cursul zilei de vineri, 23 septembrie, Colegiul Medicilor Veterinari Alba și-a ales conducerea pentru următorii trei ani. Dr. Ioan Tomușcă a predat ștafeta de președinte către Dr. Horia Moruțan.

„Ieri, Colegiul Medicilor Veterinari Alba și-a ales conducerea pentru următorii trei ani. Prietenul meu, Dr. Ioan Tomușcă, transferă ștafeta după trei mandate de succes la conducerea CMV Alba, dar rămâne în echipă.

Noul președinte al Colegiului Medicilor Veterinari Alba este Dr. Horia Moruțan. Absolvent al Facultății de Medicină Veterinară din Cluj Napoca, acesta este și președintele Asociației Crescătorilor de Ovine din județul Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Succes colegilor mei!Vivat medicina veterinaria!”, a scris pe facebook fostul ministru al Agriculturii, Adrian Oros.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Noi pași pentru realizarea skatepark-ului de la Aiud: Ce valoare are proiectul de amenajare a două zone de agrement

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noi pași pentru realizarea skatepark-ului de la Aiud: Ce valoare are proiectul de amenajare a două zone de agrement

La Aiud s-au făcut noi pași importanți pentru realizarea skatepark-ului din municipiu. Primul transport al rampelor pentru platforma de skateboard a sosit, urmează încă două transporturi și apoi amenajarea propriu-zisă.

Skatepark-ul de la Aiud este edificat pe strada Avram Iancu, în zona fostului cartodrom. Asta în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene, care prevede amenajarea a două zone de agrement în municipiul Aiud – pe strada Avram Iancu, dar și pe strada Ecaterina Varga.

Suprafața zonelor verzi din municipiul Aiud va crește, grație acestui proiect, cu 1,3 hectare. Vor fi create spații publice de agrement și recreere dotate într-o manieră modernă, eco-eficientă și protectivă, accesibilă publicului larg și celui cu dizabilități diverse, cu următoarele categorii de mobilier urban: suporți pentru biciclete, cișmele de apă potabilă, ecran de proiecție, zonă de labirint, pistă pentru role, patinoar, scenă, pistă skate, pistă bicicliști, loc de joacă pentru copii, sistem artezian, bănci și WIFI.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 -2020 și are o valoare totală de peste 6.8 de milioane de lei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea