Rămâi conectat

Ştirea zilei

Marcela Dărămuș: Elevii şi profesorii Şcolii Gimnaziale din Oarda de Jos nu pierd clădirea unităţii de învăţământ

Publicat

în

Referitor la articolul publicat în ediția online a ziarului Unirea, cu privire la relocarea secţiei de psihiatrie la Oarda de Jos, în localul Şcolii Gimnaziale, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba face următoarele precizări:

Scoala Generala Oarda de Jos10Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba nu doreşte schimbarea destinaţiei bazei materiale a unităţii de învăţământ Şcoala Gimnazială Oarda de Jos, structură a Şcolii Gimnaziale ”Avram Iancu” Alba Iulia. Baza materială a  Şcolii Gimnaziale Oarda face parte din domeniul public local şi este administrată de către Consiliul local. Art. 112, alin. (6), din Legea Educaţiei Naţionale este modificat de art. 224 pct. 1, din Legea 187/2012 (în vigoare din 1 februarie 2014) şi prevede că ”schimbarea destinaţiei bazei materiale a instituţiilor şi unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat se poate face de către autorităţile administraţiei publice locale numai cu avizul conform al ministrului Educaţiei Naţionale”, iar la baza emiterii Avizului conform stau următoarele documente, conform Adresei M.E.N. nr. 440/10.05.2013 (document ce a fost transmis tuturor primăriilor din judeţ): *Acordul Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar; *Acordul Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ; *Hotărârea Consiliului Local, prin care se propune schimbarea destinaţiei, alături de alte documente: extras de carte funciară sau extras din domeniul public al localităţii pe raza căreia se află unitatea şcolară, caracteristicile tehnice ale imobilului, plan de situaţie, fotografii ale construcţiei, memoriu justificativ. Aşadar, soluţia de relocare a secţiei de psihiatrie la Oarda, în localul Şcolii Gimnaziale Oarda de Jos, este doar o propunere a d-nei ec. Nicoleta Coşarcă, elevii şi profesorii nefiind în situaţia pierderii localului şcolii.

MARCELA DĂRĂMUŞ,

Electrica Furnizare Discount

Inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba

[nggallery id=491]

Publicitate

Ştirea zilei

OFICIAL| Starea de ALERTĂ se prelungește în România cu încă 30 de zile. Ce spune Florin Cîțu

Publicat

în

Starea de alertă din România se prelungește cu încă 30 de zile, anunță premierul Florin Cîțu: „Nu se modifică nimic, lucrurile rămân așa cum au fost prezentate până acum”.

Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile, joi, în urma unei decizii a Guvernului.

Măsura a fost luată după o ședință de lucru cu CNSU, la sediul guvernului, a anunțat premierul Florin Cîțu.

Electrica Furnizare Discount

„În ședința de guvern de astăzi am decis prelungirea stării de alertă. Nu se modifică nimic, lucrurile rămân așa cum au fost prezentate până acum”, a spus Florin Cîțu, după ședința de guvern de joi.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Spitalul Orășenesc Câmpeni are un medic nou. Doamna doctor Hamad Rim Arua își va primi pacientele la secția de obstetrică-ginecologie

Publicat

în

Spitalul Orășenesc Câmpeni are un medic nou. Doamna doctor Hamad Rim Arua își va primi pacientele la secția de obstetrică-ginecologie

Spitalul Orășenesc din Câmpeni se bucură de prezența unui medic nou în cadrul acestuia, după cum declară managerul instituției, Morcan Dragomir, în mediul online.

Astfel, doamna doctor Hamad Rim Arua își va începe activitatea în cadrul specialității obstetrică-ginecologie.

Înainte de a profesa la spitalul din Câmpeni, doamna doctor a mai lucrat la spitalul din Cugir.

Electrica Furnizare Discount

Întrebată de ziarulunirea.ro care este părerea sa personală despre noul său loc de muncă, Hamad Rim Arua a precizat că iubește liniștea și natura, iar acesta este locul ideal în care poate să facă ceea ce îi place.

De asemenea, doamna doctor a spus că spitalul este extrem de bine organizat, dotările sunt foarte bune, iar colectivul este unul minunat.

Pe lângă activitatea de la spitalul din Câmpeni, aceasta va mai profesa și în cadrul unei clinici private, cât și la propria sa clinică.

În cadrul activităților sale, Hamad Rim Arua va aduce și va folosi un aparat Samsung HS50 ecografie transvaginală, abdominală, 2D 3D Eco Doppler. Pachetul de consultație include testul Babeș-Papanicolau și ecografie.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier la Teiuș: Bărbat de 70 de ani, transportat la spital, în urma coliziunii cu gardul unui imobil

Publicat

în

FOTO| ACCIDENT rutier la Teiuș: Un bărbat de 70 de ani, transportat la spital, în urma coliziunii cu gardul unui imobil. I s-a făcut rău în urma impactului

Un accident rutier a avut loc joi, 5 august, în jurul orei 12:30, pe raza orașului Teiuș.

Portrivit IPJ Alba, la data de 5 august 2021, in jurul orei 12.20, un bărbat de 70 de ani, din comuna Stremt, in timp ce conducea un autoturism, pe strada Clujului, din Teius, a intrat in coliziune cu gardul unui imobil, rezultând doar pagube materiale.

Electrica Furnizare Discount

Ulterior, posibil din cauze medicale, bărbatului i s-ar fi făcut rău și a fost transportat la spital. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpa.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare