Marcela Dărămuș: Concursurile pentru posturile de directori în școli vor avea loc, se pare, în octombrie-noiembrie

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Toate posturile de directori de unități de învățământ din țară vor fi scoase la concurs, potrivit reprezentaților ministerului Educației, iar examinările vor avea loc în acest an, în octombrie-noiembrie, a precizat, joi, inspectorul școlar general al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș.

Marcela Daramus03”La conferința regională nord-vest de la Cluj-Napoca pe care am avut-o săptămâna trecută cu inspectorii școlari generali, au fost propuneri vis-a-vis de metodologia de examinare a directorilor din școli, propuneri care au venit din partea noastră. Data la care se vor organiza concursurile se pare că va fi în octombrie-noiembrie, încă nu știm cu exactitate, dar vor fi anul acesta. Ne bucurăm pentru că acest lucru creează o stabilitate în sistemul de educație și în școli”, a spus Marcela Dărămuș.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Ministerul Educației a organizat, la sfârșitul lunii martie, concurs pentru inspector școlar general al inspectoratelor școlare din toată țara. În luna aprilie s-a organizat concurs pentru inspectori școlari adjuncți și pentru director la Casa Corpului Didactic, iar în luna mai-iunie au avut loc concursurile pentru inspectori școlari.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Citește și Marcela Dărămuș este, oficial, noul inspector școlar general al IȘJ Alba. Dorin Sandea rămâne la catedră

Aceste concursuri au fost anunțate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la începutul lunii februarie.

„Sunt interimari de foarte mult timp, iar stabilitatea în sistem este un lucru mult așteptat. Intenționăm chiar pe 9 februarie să lansăm anunțul public de lansare a concursului, mai întâi pentru inspectorii școlari generali, urmat pe 20 martie, dacă validăm calendarul în acest fel, pentru inspectori generali adjuncți și pentru directori casă corp didactic, urmat într-o succesiune firească de concursul pentru ocuparea pe bază de competențe a posturilor de director de unități de învățământ preuniversitar”, a spus Cîmpeanu, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale, răspunzând unei întrebări.

Citește și Rezultatele concursului de inspectori la IȘJ Alba; 15 candidați admiși și doi respinși – unul nepromovat, altul neprezentat

Citește și Rezultatele concursului de inspectori la IȘJ Alba; 15 candidați admiși și doi respinși – unul nepromovat, altul neprezentat

El s-a pronunțat pentru asigurarea stabilității sistemului, argumentând că este necesară pentru implementarea unor planuri manageriale de dezvoltare a școlilor românești. Ministrul a arătat că această implementare depinde de ocuparea posturilor menționate, întrucât prin intermediul lor este gestionat sistemul de educație.

Emilia Crișan și Dragoș Suciu

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

7 Comentarii

Horea 2 iulie 2015 at 14:28

„Data la care se vor organiza concursurile se pare că va fi în octombrie-noiembrie, încă …”

Asemenea CONCURSURI, pentru directori de scoli, trbuie organizate INAINTE de inceperea anului scolar.
In caz contrar apar multe confuzii, discutii, incurcaturi …

Maria 2 iulie 2015 at 14:59

Nu-ti face griji cu „incurcaturile”.
Directorii de acum sunt psd-isti. Asa ca tot ei vor ramane chiar daca se anunta acel concurs.

Petrica 2 iulie 2015 at 17:21

si atunci incadrarile iar le dati peste cap? eu sunt suplinitor, voi merge pe catedra rezervata, dna Daramus, cu mine ce se intampla din decembrie daca se schimba directoarea ??

Horea 2 iulie 2015 at 21:08

La asta ma refeream, Petrica, mentionand dezavantaje ale sustineri concursului de directori dupa inceperea anului scolar.
Daca directorul sau directoarea isi pierde postul si – sa zicem ca nu se mai prezinta la concurs – revine la catedra, dumneata , din postura de suplinitor, iti pierzi locul de munca.

pilu 2 iulie 2015 at 18:45

Ne bucurăm pentru că acest lucru creează o stabilitate în sistemul de educație și în școli”,
Ce stabilitate vezi tu in asta ? Ma, tu ai terminat facultatea la ff sau la distanta ? Nu vezi ce enormitati spui ?
Cand ai dat examen pe postul care l-ai preluat de la Sandea ? Te-ai prezentat la Bucuresti si te-au intrebat cate dioptrii ai ?
Raspuns corect, ai trecut.
Vai de ea scoala cu specimene d-astea.

Așa zis-a Burebista 2 iulie 2015 at 22:36

S-a început numirea pe post de sus în jos. Adică s-a pus o membră de partid în fruntea inspectoratului pentru a avea stabilitate în ocuparea posturilor de directori cu membri ai aceluiași partid. Doar asta zice dânsa că nu încurcă politica cu munca, dar nici nu o descurcă.
Din învățătoare a ajuns inspectoare pe bază de membră de partid. Atâta e valoarea. Nu mai mult.
Am zis!

Dorina 2 iulie 2015 at 23:47

Bravo lor! Nu mai vrem directorii actuali si nu mai vrem politruci nenorociti in fruntea scolilor! Si nu le mai dati atatea drepturi, prin lege!!! Ca ei angajeaza numai rude sau prieteni care cotizeaza la greu. 3000 de euro un post in invatamant si-i baga pe ai lor, in locul nostru. Si sa vedeti jaf in scoala!!! Vor fura totul, cum fac si acum.

Comentariile sunt oprite