Rămâi conectat

Ştirea zilei

Rezultatele concursului de inspectori la IȘJ Alba; 15 candidați admiși și doi respinși – unul nepromovat, altul neprezentat

Publicat

în

IȘJ Alba a publicat rezultatele celor 17 candidați înscriși la concursul de inspector școlar; 15 candidați au fost declarați admiși, iar doi respinși, unul dintre ei pentru că nu s-a prezentat.

ISJ Alba04Cherecheș Ioan Dan, candidat pentru învățământul profesional și tehnic nu s-a prezentat, iar Radu Lidia Corina, la limbi moderne, nu a promovat. Cea mai mare notă, 9,90, a fost obținută de Negucioiu Constantin, la managementul resurselor umane.

Depunerea contestațiilor are loc în perioada 8-10 iunie, între orele 12.00 – 15.00.

Electrica Furnizare Discount

Mediile candidaților admiși:

 1. Inspector şcolar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educaţie – 1/2 normă – Corina Daniela Popoviciu – 9,37
 2. Inspector şcolar pentru educaţia timpurie – 1 normă – Vârtei Aurora – 9,40
 3. Inspector şcolar pentru limba şi literatura română – 1 normă – Vasilca Doina Carmen – 9,27
 4. Inspector şcolar pentru religie – 1/2 normă – Nicolae Bolea – 9,51
 5. Inspector şcolar pentru învăţământ profesional şi tehnic – 1 normă – Dorina Budoiu – 9,21
 6. Inspector şcolar pentru minoritatea maghiară – 1/2 normă – Helga Lorincz – 9,40
 7. Inspector şcolar pentru învăţământ special – 1/2 normă – Dumitru Panța – 9,55
 8. Inspector şcolar pentru management instituţional – 1 normă – Elena Adriana Boghici – 9,21
 9. Inspector şcolar pentru managementul resurselor umane – 1 normă – Constantin Negucioiu – 9,90
 10. Inspector şcolar pentru dezvoltarea resursei umane – 1 normă – Monalisa Borza – 9,60
 11. Inspector şcolar pentru educaţie permanentă – 1/2 normă – Corina Daniela Popoviciu – 9,30
 12. Inspector şcolar pentru proiecte educaţionale – 1 normă – Laura Staicu – 8,70
 13. Inspector şcolar pentru învăţământ particular şi alternative educaţionale – 1 normă – Delia Gheorghiță – 9,10
 14. Inspector şcolar pentru activităţi extraşcolare – 1/2 normă Codruța Lodroman (pe funcție) – 9,60
 15. Inspector şcolar pentru învăţământul primar – 1 normă – Ioan Bordean – 9,63

Funcțiile ocupate prin concurs sunt pe o durată de 4 ani.

Potrivit Ordinului nr. 5558/2011 privind aprobarea Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar din inspectoratele şcolare, concursul a avut patru probe:

Art. 15. Evaluarea curriculumului vitae se face în plenul comisiei de concurs, pe baza documentelor din dosarul de înscriere. Analiza şi evaluarea rezultatelor obţinute în educaţie şi formare, a aptitudinilor şi competenţelor personale se realizează pe baza itemilor şi a punctajului menţionaţi în grila de evaluare prevăzută în anexa nr. 4. Punctajul maxim al probei este de 10 puncte reprezentând media aritmetică a punctajelor acordate de fiecare membru al comisiei

Art. 16. Evaluarea inspecţiei speciale la clasă, a proiectării şi realizării lecţiei de către candidat se face, în plenul comisiei, conform fişei de evaluare a lecţiei prevăzute în anexa nr. 5. Punctajul maxim este de 10 puncte reprezentând media aritmetică a punctajelor acordate de fiecare membru al comisiei

Art. 17. Evaluarea probei practice asistenţa la o oră, analiza lecţiei, întocmirea procesului verbal de inspecţie se realizează în plenul comisiei, conform fişei de evaluare prevăzute în anexa nr. 6.

Art. 18. Evaluarea probei de interviu privind managementul educaţional şi deontologia profesională se face în plenul comisiei de concurs utilizânduse fişa de evaluare prevăzută în anexa nr. 7

Art. 19. Proba scrisă în profilul postului pentru care candidează reprezintă un test grilă din management educaţional şi legislaţie, a cărui evaluare se face în plenul comisiei de concurs utilizându-se fişa de evaluare prevăzută în anexa nr. 8.

Celelalte posturi de inspector școlar rămân ocupate de dascălii care au fost numiți prin detașare până la sfârșitul anului școlar, dacă MECS nu va organiza mai devreme un nou concurs.

Publicitate

Ştirea zilei

Șofer BEAT și fără permis de conducere, a furat un autoturism din fața unui magazin. Avea o alcoolemie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat

Publicat

în

Șofer BEAT și fără permis de conducere, a furat un autoturism din fața unui magazin. Avea o alcoolemie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat

La data de 16 octombrie 2021, în jurul orei 19.00, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au depistat un tânăr, de 30 de ani, din localitatea Căptălan, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Noșlac, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că, autoturismul pe care îl conducea aparține unui bărbat de 47 de ani, din comună, iar tânărul l-ar fi sustras din fața unui magazin alimentar, din comuna Noșlac, pentru a se deplasa în localitatea Căptălan.

Electrica Furnizare Discount

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și furt în scop de folosință.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Accident rutier la Pianu de Jos: Un tânăr șofer, de 22 de ani, „alcoolizat”, a intrat în coliziune cu un autoturism parcat

Publicat

în

Accident rutier la Pianu de Jos: Un tânăr șofer, de 22 de ani, „alcoolizat”, a intrat în coliziune cu un autoturism parcat

Un tânăr de 22 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, a intrat în coliziune, pe raza localității Pianu de Jos, cu un autoturism parcat în fața unei case.

La data de 17 octombrie 2021, în jurul orei 01.15 polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș au depistat un tânăr, de 22 de ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism avariat, pe strada Augustin Bena, din Sebeș și fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Electrica Furnizare Discount

Polițiștii au stabilit că, tânărul, în timp ce conducea autoturismul pe raza localității Pianu de Jos, a intrat în coliziune cu un autovehicul parcat în fața unui imobil, rezultând doar pagube materiale, după care și-a continuat deplasarea.

În urma testării lui, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Experți ai OMS vor veni în România, pentru a ajuta în lupta cu valul patru al pandemiei de COVID-19

Publicat

în

Experți ai OMS vor veni în România, pentru a ajuta în lupta cu valul patru al pandemiei de COVID-19

Experți din partea Organizației Mondiale a Sănătății vor sosi în România, pentru a ajuta autoritățile în lupta cu valul patru al pandemiei de COVID-19.

Dr Dorit Nitzan, director de urgență la Biroul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, a subliniat faptul că Romania este o tara cu care OMS-ul are relatii foarte bune, iar faptul ca romanii nu se vaccineaza e „dureroasa”. Dr Nitzan a spus: „Incercam sa vedem ce putem face ca sa ajutam Romania. E devastatoare situatia. Primul pas o sa fie o incercare de a vaccina pe toti cei care vor sa se vaccineze. O sa facem tot ce putem. Acum incercam sa gasim medicamente ca sa le putem trimite in Romania”,a spus Nitzan, conform Flux24.

Electrica Furnizare Discount

Informația a fost confirmată și de Alexandru Rafila.

”Da, am informații în acest sens. Am discutat cu directorul general al OMS și el și-a exprimat îngrijorarea față de situația din România.

În ceea ce privește vaccinarea, mâine va avea loc o teleconferință a celor de la INSP cu experții de la OMS.”, a spus Rafila, la Antena 3.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare