Rămâi conectat

Ştirea zilei

Marcela Dărămuș este, oficial, noul inspector școlar general al IȘJ Alba. Dorin Sandea rămâne la catedră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marcela Dărămuș este, oficial, noul inspector școlar general al IȘJ Alba, fiind numită prin Ordin de ministru în 7 aprilie, după ce a câștigat concursul organizat de Ministerul Educației Naționale. Ea a precizat că ieri (n.r. marți) a fost la București unde a semnat contractul de management împreună cu ceilalți colegi din țară care au fost admiși la examen.

Marcela Daramus01Fostul inspector general al IȘJ Alba, Dorin Sandea, nu mai ocupă o funcție în cadrul inspectoratului și, deși are vârsta de pensionare, a cerut prelungirea contractului și urmează să profeseze la Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia.

Marcela Dărămuș a spus că prioritățile pe care le are pentru învățământul județean vor fi menționate la o conferință de presă a IȘJ Alba, întrucât a fost întrebată despre preluarea mandatului la o conferință de presă organizată la sediul PSD Alba. Ea a precizat că nu a amestecat niciodată partea educațională cu cea politică.

Marcela Dărămuș a spus că va avea astăzi (n.r. miercuri) o întâlnire cu inspectorii din Alba, iar în cursul săptămânii viitoare o întâlnire cu directorii.

Postul de inspector școlar general este pe o perioadă de 4 ani. Ea a precizat că vrea să aibă o relație deschisă cu presa și deopotrivă cu cadrele didactice. Concursul pentru șefia IȘJ a avut loc în 19 martie la sediul MEN.

Dosarele celor patru candidați la posturile de inspector general adjunct, respectiv Casa corpului didactic Alba au fost validate, a precizat Marcela Dărămuș.

Amintim că Panța Dumitru inspector și profesor (psihologie) consilier la Centrul județean de resurse și asistență educațională Alba candidează pentru postul de adjunct la IȘJ, domeniul curriculum și inspecție școlară. Pentru funcția de inspector școlar general adjunct – domeniul management resurse umane candidează Narcisa Ioan Bucureștean. Ea ocupă această funcție din septembrie 2014. Narcisa Bucureștean este profesor în învățământul primar și preșcolar, metodist al IȘJ Alba și absolventă a unui masterat în Managementul Educațional. Pentru funcția de director la Casa Corpului Didactic Alba s-a înscris Dana Urițescu, profesoară de informatică la Colegiul Tehnic ”Apulum” din Alba Iulia și actualul director, Deák-Székely Szilárd Levente. El are o vechime de 17 ani în învățământ, este profesor de matematică, a profesat la o singură instituție – Școala Gimnazială „Sebeș Pál” din Rimetea (unde a fost și director timp de 10 ani), titularizându-se în urma concursului din iulie 1997. A terminat Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, are studii postuniversitare de informatică, absolvite la aceeași universitate. În anul 2008 a absolvit masteratul în Management Educaţional la Universitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia, fiind şi membru în Corpul Naţional de Experţi în Management Educaţional (CNEME) din 2012, având gradul didactic I.

Termenul de depunere al dosarelor a fost 25 martie – 5 aprilie, iar concursul va avea loc în perioada 20 aprilie – 29 mai 2015 la sediul MEN.

Concursul se organizează în baza Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare şi de director al casei corpului didactic, aprobată prin OMECTS nr. 5557/7 octombrie 2011, cu modificările ulterioare.

(D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea