Marcela Dărămuș este, oficial, noul inspector școlar general al IȘJ Alba. Dorin Sandea rămâne la catedră

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Marcela Dărămuș este, oficial, noul inspector școlar general al IȘJ Alba, fiind numită prin Ordin de ministru în 7 aprilie, după ce a câștigat concursul organizat de Ministerul Educației Naționale. Ea a precizat că ieri (n.r. marți) a fost la București unde a semnat contractul de management împreună cu ceilalți colegi din țară care au fost admiși la examen.

Marcela Daramus01Fostul inspector general al IȘJ Alba, Dorin Sandea, nu mai ocupă o funcție în cadrul inspectoratului și, deși are vârsta de pensionare, a cerut prelungirea contractului și urmează să profeseze la Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia.

ELIT

Marcela Dărămuș a spus că prioritățile pe care le are pentru învățământul județean vor fi menționate la o conferință de presă a IȘJ Alba, întrucât a fost întrebată despre preluarea mandatului la o conferință de presă organizată la sediul PSD Alba. Ea a precizat că nu a amestecat niciodată partea educațională cu cea politică.

Marcela Dărămuș a spus că va avea astăzi (n.r. miercuri) o întâlnire cu inspectorii din Alba, iar în cursul săptămânii viitoare o întâlnire cu directorii.

Postul de inspector școlar general este pe o perioadă de 4 ani. Ea a precizat că vrea să aibă o relație deschisă cu presa și deopotrivă cu cadrele didactice. Concursul pentru șefia IȘJ a avut loc în 19 martie la sediul MEN.

Dosarele celor patru candidați la posturile de inspector general adjunct, respectiv Casa corpului didactic Alba au fost validate, a precizat Marcela Dărămuș.

Amintim că Panța Dumitru inspector și profesor (psihologie) consilier la Centrul județean de resurse și asistență educațională Alba candidează pentru postul de adjunct la IȘJ, domeniul curriculum și inspecție școlară. Pentru funcția de inspector școlar general adjunct – domeniul management resurse umane candidează Narcisa Ioan Bucureștean. Ea ocupă această funcție din septembrie 2014. Narcisa Bucureștean este profesor în învățământul primar și preșcolar, metodist al IȘJ Alba și absolventă a unui masterat în Managementul Educațional. Pentru funcția de director la Casa Corpului Didactic Alba s-a înscris Dana Urițescu, profesoară de informatică la Colegiul Tehnic ”Apulum” din Alba Iulia și actualul director, Deák-Székely Szilárd Levente. El are o vechime de 17 ani în învățământ, este profesor de matematică, a profesat la o singură instituție – Școala Gimnazială „Sebeș Pál” din Rimetea (unde a fost și director timp de 10 ani), titularizându-se în urma concursului din iulie 1997. A terminat Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, are studii postuniversitare de informatică, absolvite la aceeași universitate. În anul 2008 a absolvit masteratul în Management Educaţional la Universitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia, fiind şi membru în Corpul Naţional de Experţi în Management Educaţional (CNEME) din 2012, având gradul didactic I.

Termenul de depunere al dosarelor a fost 25 martie – 5 aprilie, iar concursul va avea loc în perioada 20 aprilie – 29 mai 2015 la sediul MEN.

Concursul se organizează în baza Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare şi de director al casei corpului didactic, aprobată prin OMECTS nr. 5557/7 octombrie 2011, cu modificările ulterioare.

(D.S.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

Așa zis-a Burebista 8 aprilie 2015 at 17:25

Ai fost la București să semnezi? Spune pe față că a fost o întrunire de partid la minister în urma concursului cu dedicație pentru PSD. Nu te jena. A fost întrunirea incompetenților din partid care nu câștigă un concurs dacă nu e aranjat de partid. Dacă nu amestecai partea educațională cu politica nu erai în partid. Clar ca bună ziua. O să iasă la suprafață combinațiile de la partid ca în cazul Dehelenei. Capisci?

SCIRBA 8 aprilie 2015 at 19:47

Inca o fufa,care este salteaua,ptr politicienii bolsevici ai judetului,a ajuns „mare”.

nonpolitic 8 aprilie 2015 at 21:14

Sa-ti fie rusine Asa zisu Burebista.Esti un jegos de pdlist travestit acum in PNL!!!!!!!

Așa zis-a Burebista 8 aprilie 2015 at 21:41

Eu nu sunt înscris în nici un partid.
Ce te-a deranjat în ce am scris? Nu ai văzut rezultatele concursului că au luat cei înscriși în PSD? Nu ți-e clar că nu poate câștiga un concurs fără partidul în spate?
Nu poți suporta adevărul?

Apolitic 8 aprilie 2015 at 21:52

Aveti perfecta dreptate , este un travestit(a) Pdlist(a), postac(a) de serviciu! De invidie mori si …….de grija altuia!!!!

Malus Dacus 10 aprilie 2015 at 7:19

O fi „Burebista” travestit dar nici cu doamna din articol nu ne este rusine. A demonstrat niște calitati similare cu ale lui Medrea la Electrica ( adică 0 barat). Dar voi postaci de serviciu stati cu limba in dosul dumneaei ca așa va trece si orele pe statul de plata!

Comentariile sunt oprite