Rămâi conectat

Actualitate

Managerul Institutului „Marius Nasta”: „Furnizorul de electricitate ne-a dublat tariful. Mă aștept să intrăm în incapacitate de plată”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Managerul Institutului „Marius Nasta”: „Furnizorul de electricitate ne-a dublat tariful. Mă aștept să intrăm în incapacitate de plată”

Beatrice Mahler a declarat, într-o emisiune a postului Digi24, că Institutul pe care-l conduce se confruntă cu dificultăți legate de plata facturilor la energie.

“Lucrurile nu stau bine în sistemul de sănătate. Preţurile au crescut şi mai mult dacă vorbim de utilităţi şi spitalele trebuie să le plătească. Mă aştept să intru în incapacitate de plată în următoarele două luni”.

Managerul a explicat faptul că încă nu a fost plătită o factură calculată după noile tarife percepute odată cu liberalizarea pieței energiei electrice, întrucât Institutul plătește pentru utilități o dată la două luni: “Nu au venit facturi pe noile tarife, a venit un nou contract de la furnizorul de electricitate care aproape că ne-a dublat preţul. Nu prea avem încotro, trebuie să acceptăm deocamdată pentru că este cel mai mic tarif pe care l-am văzut pe piață”.

“De două săptămâni a venit o adresă în care eram invitaţi să luăm act de faptul că preţul se duce aproape la dublu la <<Marius Nasta>>”, a mai spus Mahler, care a adăugat că a informat Ministerul Sănătății despre situație, dar nu a primit încă un răspuns.

Vineri, Institutul român de Statistică a arătat că tariful la electricitate a crescut cu 23% în august, față de sfârșitul anului trecut. Președintele Consiliului Concurenței a declarat că “va trebui să învățăm să trăim cu prețuri mari la energie” și a pus majorările pe seama revenirii economiilor după pandemie și a politicii de majorare a penalităților pentru poluare.

Sursa: biziday.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea