Rămâi conectat

Societate

Managementul violenţei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Trăim în vremuri tulburi şi de mari tensiuni sociale în tot continentul european. În vestul Europei, o minoritate a tinerilor occidentali refuză instituţiile şi tradiţiile societăţii occidentale devenind foarte agresivi, vrând să distrugă totul, refuzând să se integreze societăţii actuale considerate de ei, coruptă şi retrogradă. Calea agresivităţii şi a crimelor tematice cuprinde Norvegia, Anglia, Germania, Ungaria şi se apropie cu repeziciune de România. Ce vor aceşti tineri gălăgioşi, agresivi şi numeric din ce în ce mai mulţi? Ce vor să distrugă? Vor să distrugă societatea, instituţiile statului sau ce altceva? Eu cred că aceste izbucniri agresive ale tineretului occidental sunt un simptom al unei crize mai profunde, al unei crize de adâncime a societăţii occidentale. Faptele crude şi totuşi „raţionale şi inteligente” ale tânărului norvegian Anders Behring Breivik care ucide cu sânge rece peste 80 de persoane în insula Utoya şi aruncă în aer clădirea parlamentului norvegian dovedeşte din plin că teoria alienării societăţii occidentale este „stiloul” ce scrie evenimentele contemporane europene.
Tot mai mulţi tineri occidentali trăiesc drama lipsei unui ideal, trăiesc drama lipsei unui liant care să-i lege de societatea în care trăiesc. În Occident nu-ţi cunoşti şi nu-ţi saluţi vecinii, în Occident, când vezi un om căzut pe stradă, mergi mai departe crezând că este drogat. În Occident viaţa e prea dură pentru a fi copleşit de mila pentru aproapele tău, iar bisericile sunt majestuoase, dar goale. Idealurile umane ale tineretului occidental au căzut pe rând, de la Elvis, Beatles până la Michael Jackson, de la „prinţesa inimilor” Diana şi până la lady Sarah Ferguson. Idealul creştin este din ce în ce mai contestat chiar în inima celei mai mari ţări catolice, Spania, cu ocazia vizitei papei în această ţară, de Ziua Mondială a Tineretului Catolic.
Sunt convins că tânăra generaţie revoluţionară va stopa agresiunea şi va găsi soluţia creatoare care sigur nu este arderea, distrugerea şi crima. Cred că tineretul occidental va depăşi perioada de spargere de vitrine, furturi din magazine şi veşnica luptă cu forţele de ordine şi va face ceva constructiv. Va construi o nouă societate, mult mai bună decât societatea capitalismului sălbatic. În creuzetul istoriei tinerii vor pregăti un nou tip de societate mai dreaptă şi mai umană deoarece toate ideologiile lumii dar mai ales cele două: comunistă şi capitalistă şi-au cam epuizat posibilităţile şi sper că au apus definitiv. Aceşti tineri furioşi vor o altă lume, vor alte valori spirituale.
Dr. Mircea FRENŢIU,
medic primar chirurg


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

17 august 1925, ziua în care Ioan Slavici, ,,întemeietorul” se stinge din viață

Ziarul Unirea

Publicat

în

17 august 1925, ziua în care Ioan Slavici, ,,întemeietorul” se stinge din viață Ioan Slavici, cunoscutul scriitor canonic, s-a născut la Șiria, județul Arad, la 18 ianuarie 1848 și s-a stins din viață la 17 august 1925, în localitatea Crucea de Jos și a fost înmormântat în schitul Brazi, la un km distanță de orașul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea