Rămâi conectat

Curier Județean

Managementul Carierei – conferință cu speakeri de renume, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, în perioada 5-6 noiembrie

Publicat

în

UAB01La Casa de Cultură a Sindicatelor, în perioada 5-6 noiembrie va avea loc cea de a doua ediție a conferinței „MANAGEMENTUL CARIEREI”, în cadrul căreia  speakeri de renume și modele de urmat în dezvoltarea unei cariere profesionale vor vorbi despre dezvoltare, evoluție și succes.

Evenimentul este organizat de către Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (CICOC-UAB), în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia și Consiliul Județean Alba și se bucură de susținerea Centrului „Europe Direct” Alba Iulia, Fundației PAEM Alba, Vertical Graphic, Asociația CREDE –Centrul de Resurse pentru Educație, Dezvoltare și Excelență, Urban Construct Transilvania, Astoria, Emilia Szuszmann – Consilier educațional, Golf Hotel Pianu, Agenția de Dezvoltare Regională Centru, Fundația Comunitară Alba, Alumni UAB, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Alba și Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Evenimentul va reuni elevi, studenți și absolvenți, cadre didactice, angajatori și speakeri de excepție într-un program intens, structurat pe parcursul a două zile, în cadrul căruia publicul va avea parte de sesiuni dedicate dezvoltării personale și profesionale, de un real ajutor în managementul carierei.

Elit - Gustul Desăvârșit

La fel ca în cadrul primei ediții a conferinței, corpul de voluntari al Centrului de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (CICOC- UAB) este implicat activ în organizarea evenimentului, pentru ca acesta să se desfășoare în cele mai bune condiții pentru cei prezenți.

În prima zi a conferinței, participanții sunt invitați, începând cu ora 8:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde speakeri de renume și modele profesionale vor vorbi despre carieră:

  1. NICUȘOR RUIU, economist român care a îndeplinit funcția de membru al Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României, în prezent consilier al vice-guvernatorului BNR, este un specialist remarcabil, un om de excepție și un profesionist desăvârșit, răspunzând pozitiv invitațiilor lansate pentru a contribui la dezvoltarea tinerilor și nu numai.
  2. MARIUS GHENEA, antreprenor în serie și business-angel, fondator FIT Distribution (grupul care deţine site-urile de comerţ online pcgarage.ro, shopit.ro, pcfun.ro, electrofun.ro), investitor financiar în afaceri de nişă, profesor de business la cele mai importante universităţi din ţară, unul dintre pilonii emisiunii „Arena Leilor”, fondator al reţelei de computere Flamingo, fost CEO al Flanco și, nu în cele din urmă, autor de succes („Antreprenoriat” a fost un bestseller de carte de afaceri, cu 20.000 de exemplare vândute), reprezintă un real model de urmat pentru o carieră de succes.
  3. CEZAR GRIGORIU, public speaker, consultant financiar și trainer regional, autor a două cărți în domeniul financiar, reprezintă o personalitate remarcabilă în rândul speakerilor de elită din România, contribuind activ la sprijinul și dezvoltarea profesională a tinerilor. Cărțile sale se bucură de un real succes în rândul pasionaților de dezvoltare prin pasiune, comunicare și perseverență.
    1. CRISTIAN ONEȚIU, antreprenor, autor, business-mentor, este unul dintre cei mai tineri antreprenori milionari din România – un vizionar, atât din prisma rezultatelor spectaculoase obținute în plină criză economică, cât și prin prisma spiritului de leader autentic de care dă dovadă. Este și unul dintre cei mai eficace lifecoach pentru executivi de top și persoane publice.

Intrarea la eveniment se face pe bază de invitaţie nominală, care se distribuie gratuit. Invitaţiile pot fi ridicate în zilele de luni şi marţi (3-4 noiembrie 2014) din cadrul biroului Centrului de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră (CICOC) al Universității ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (Palatul Apor, parter).

La finalul primei zile vor fi distribuite certificate de participare.

Pentru mai multe detalii accesați pagina oficială de facebook a CICOC UAB

În cea de a doua zi (joi, 6 noiembrie), vor avea loc 3 workshop-uri destinate tinerilor, fiecare cu o durată de 2 ore, respectiv:

Workshop 1, orele 10:00-12:00, Primul pas spre cariera mea!, Sala Senatului UAB, Invitat: Dl. Cristian Onețiu,  Antreprenor, Autor, Business-Mentor, Centrul Europe Direct Alba Iulia;

Workshop 2, orele 12:00-14:00, Managementul Carierei începe încă din liceu și din facultate!, Sala A9 (UAB), Invitat: D-ra Emilia Szuszmann, Consilier Educațional

Workshop 3, orele 14:00-16:00, Convergențe calitative ale învățământului superior în domeniul economic cu piața muncii, Invitați: angajatori din Județul Alba

Comunicat de presă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Pompieri remarcabili la ISU Alba, premiați pentru activitatea de-a lungul anilor: Erou la Râpa Roșie sau „Cel Mai Puternic Pompier 2019”, le-au fost aduse mulțumiri

Publicat

în

FOTO| Pompieri remarcabili la ISU Alba, premiați pentru activitatea de-a lungul anilor: Erou la Râpa Roșie sau „Cel Mai Puternic Pompier 2019”, le-au fost aduse mulțumiri

„Sebi a participat la misiunea de salvare a celor doi copii căzuți în zona Râpei Roșii. Extragerea acestora a putut fii făcută doar prin trolierea de către elicopterul SMURD.

Acesta nu a ezitat nici măcar o secundă în a pune în aplicare toate abilitățile pe care le-a dobândit de-a lungul anilor, iar prin reacția imediată și coordonarea eficientă a forțelor venite în sprijin, s-a reușit identificarea și extragerea în siguranţă a copiilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mihai, câștigător al titlului de Cel Mai Puternic Pompier in anul 2019, iar de curând a reuşit să ocupe prima treaptă a podiumului, la categoria + 100 kilograme, devenind astfel campion naţional la judo la Campionatul organizat de Ministerul Afacerilor de Interne.

De menționat este faptul că, până la momentul de față acesta mai are în palmares medalii de aur, argint şi bronz câștigate la Campinatul Național de Judo, cât și rezultate remarcabile la competițiile ,,Cel mai puternic pompier” din Polonia, Austria, Ungaria și Germania.

Celor doi le-au fost aduse mulțumiri de către comanda inspectoratului pentru performanțele remarcabile la diferite competiții, dar și pentru devotamentul, profesionalismul și dedicarea de care aceștia dau dovadă în fiecare zi!

Felicitări încă o dată!”, au transmis reprezentanții ISU Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Săptămâna Prevenirii Criminalității în Alba: Polițiștii și elevii au dezbătut subiecte de interes precum PIN-ul și CVV2/CVC2-ul cardului, phishing-ul prin email și siguranța pe internet

Publicat

în

FOTO| Săptămâna Prevenirii Criminalității în Alba: Polițiștii și elevii au dezbătut subiecte de interes precum PIN-ul și CVV2/CVC2-ul cardului, phishing-ul prin email și siguranța pe internet

În cea de-a patra zi din Săptămâna Prevenirii Criminalității, poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Biroului Siguranță Școlară precum și cei din cadrul subunităților urbane și rurale au desfășurat activități de prevenire a victimizării în mediul on-line.

Polițiștii le-au oferit explicații tinerilor legate de tipurile de fraude informatice: phishing-ul prin email, care este un mesaj electronic trimis către sute sau mii de destinatari, pretinzând a fi din partea unei surse legitime – prieten, instituție, magazine virtuale, phishing-ul prin telefon, care este o modalitate prin care o persoana pretinde că sună din partea unei surse de încredere cum ar fi banca, membru al familiei, autoritate și, apelând la tehnici de inginerie socială, solicită informații confidențiale cum sunt adresa, nume complet, datele părinților, fraudele pe platforme market place și alte subiecte de interes privind siguranța pe internet .

Elit - Gustul Desăvârșit

Polițiștii au prezentat și consecințele acestor fraude informatice, făcând totodată o serie de recomandări în vederea prevenirii implicării în diferite situații de victimizare, cum ar fi:

– să nu deschidă link-uri/ atașamente din email-uri/sms-uri nesolicitate,
– să nu comunice nimănui PIN-ul, datele înscrise pe card inclusiv codul CVV2/CVC2, date personale de identificare, orice alte informații de securitate aflate pe carduri sau parolele de securitate utilizate în tranzacționare (datele înscrise pe card trebuie cunoscute exclusiv de titular și trebuie completate doar când acesta efectuează cumpărături online pe site-uri securizate),
– să utilizeze parole puternice ( o parolă puternică are litere mari și mici, cifre și caractere speciale precum: @!#*) etc.

Ieri, 25 mai, activitățile au vizat prevenirea victimizării și a disparițiilor de minori.

Atât copiii aflați în centre de plasament din județ cât și sute de elevi care învață în unități de învățământ, au fost sfătuiți să nu plece de acasă fără înștiințarea părinților sau a tutorelui, să nu se încreadă în persoane necunoscute și să nu dea curs solicitării unor persoane străine de a-i însoți, indiferent de motivul invocat de acestea.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, la APEL pentru donare de sânge: Spirit social și responsabilitate civică, pentru semenii în nevoie

Publicat

în

FOTO| Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, la APEL pentru donare de sânge: Spirit social și responsabilitate civică, pentru semenii în nevoie

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba a lansat recent un apel la donare. Necesitatea de sânge a Spitalului Județean și a pacienților internați depășește cantitatea de sânge colectat de la cetățeni ce aleg să doneze.

Astfel, mai mulți elevi de Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au dat dovadă de spirit social și responsabilitate civică răspunzând pozitiv la APEL, pentru semenii în nevoie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au transmis mulțumiri publice, atât elevilor de la Colegiul Militar, cât și tuturor persoanelor ce au înțeles, în urma apelului, că sângele, la ora actuală, nu are înlocuitor, iar singura modalitate prin care poate fi asigurat necesarul de multe ori vital și componentele din spitale este aceea de a dona.

„Mulțumim elevilor de la Colegiul Militar , de asemenea tuturor persoanelor care au răspuns cu promptitudine solicitării noastre de a dona sânge.” au transmis reprezentații CTS Alba, reiterând invitația către alte persoane: „Vă așteptăm în continuare la donare!”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare