Rămâi conectat

Ştirea zilei

Majoretele – supervedetele Blajului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Recent s-a desfăşurat la Cluj-Napoca etapa zonală a „Cupei Naţionale de majorete” MBTA (Asociaţia Naţională de Majorete cu Baston şi Twirling) cu participarea unor puternice echipe (toate cu tradiţie) din Arad, Satu Mare, Deva, Cluj, Turda, Blaj.
A fost un concurs de un nivel înalt, toate echipele luptând pentru un punctaj şi o clasare cât mai bune, pentru a putea accede în finala care se va desfăşura la Oradea în 28 mai 2011. Spre lauda talentatelor şi ambiţioaselor concurente din Blaj, acestea au ocupat Locul I la toate cele cinci secţiuni ale concursului. Iarăşi trebuie să aduc elogii d-nei prof. Cornelia Letiţia Rotaru care din nou a dat dovadă de seriozitate şi mult profesionalism.
În data de 20 martie 2011, o altă competiţie s-a desfăşurat la Bucureşti. Este vorba despre concursul open-dance Star România + ESDU (Asociaţia Europeană de Dans) cu o participare numeroasă, 600 de concurenţi la mai multe secţiuni de concurs: acro-dance, balet, open comercial, MTV dance, liric dance, teahter dance, dans folcloric, dans contemporan, hip-hop, breack dance. La acest impresionant concurs unde fiecare concurent se luptă pentru a ajunge în finala Campionatului Mondial care va avea loc în Croaţia în perioada 18-20 mai 2011, echipa „Gimnstar” Blaj a fost reprezentată de Tabita Teodora Negrea, un talent ieşit din comun care în final a ocupat Locul II calificându-se cu brio la Campionatul Mondial care se va desfăşura în Croaţia la data mai sus menţionată (a concurat la secţiunea acro-dance). Aş vrea să arăt că această fetiţă provine dintr-o familie CTF (Casă de tip familial) „Uşa Speranţei” din satul Tiur a cărei directoare, prof. Rodica Seicean se ocupă în mod special de ea creându-i toate facilităţile pentru a reliefa talentul ei deosebit. Am arătat într-un mod succint realizările mai importante din activitatea „Gimnstar” din Blaj urmând ca după Campionatele naţionale şi mondiale să revin cu un reportaj mult mai amplu, încheind nu înainte de a menţiona numele unor părinţi al căror ajutor şi ataşament e primordial în obţinerea acestor rezultate de excepţie: Geta Drăgan, Eugenia Câmpean, Comşa Aurelia, fam. Şandru, Morariu Florin.
Tuturor felicitări şi urări de succese în cele două competiţii majore la care vor participa, iar doamnei prof. Cornelia Letiţia Rotar pe lângă urările de mai sus îi doresc şi multă baftă ştiindu-se că în sport uneori e nevoie şi de acest factor.
Rică ROMAN, Blaj


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO UPDATE| BILANȚUL vijeliilor de sâmbătă din Alba: Inundații la Câmpeni și Hăpria, aluviuni pe DN1, arbori căzuți și drumuri colmatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

BILANȚUL vijeliilor de sâmbătă din Alba: Inundații la Câmpeni și Hăpria, aluviuni pe DN1, arbori căzuți și drumuri colmatate

În cursul zilei de sâmbătă, 3 iunie, pe fondul mai multor avertizări Cod Portocaliu (Meteorologic și Hidrologic), în județul Alba s-au înregistrat precipitații abundente care au produs efecte în mai multe zone, astfel:

Pe fondul avertizărilor Cod Portocaliu meteo și hidro, la nivelul județului Alba, până la momentul actual, bilanțul evenimentelor este următorul:

Elit - Gustul Desăvârșit

– evacuare apă din subsol pe raza localității Sebeșel, comuna Săsciori (a intervenit SVSU Săsciori);

– degajare aluviuni de pe DN1, raza localității Răhău, municipiul Sebeș (a intervenit SVSU Sebeș în cooperare cu SDN Alba);

– evacuare apă din 2 curți și 1 subsol pe raza localității Răhău, municipiul Sebeș (a intervenit SVSU Sebeș );

– arbore căzut pe carosabil, pe DJ 107C în localitatea Drâmbar, comuna Ciugud (a intervenit SVSU Ciugud);

– evacuare apă din garaj în localitatea Hăpria, comuna Ciugud (a intervenit SVSU Ciugud);

– Oraș Câmpeni – strada Valea Brătinesei sunt 20 de curți inundate și un podeț colmatat, intervine Stația de pompieri Câmpeni în cooperare cu SVSU Câmpeni.

UPDATE: Stația de pompieri Câmpeni în cooperare cu SVSU Bistra intervin pentru degajarea unor arbori cazuți în vale, și decolmatarea drumuri de acces în loc. Bistra, zona Valea Lipăii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Județul Alba sub asediul avertizărilor meteo: Încă un cod portocaliu de viituri în bazinele Geoagiu și Mureș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Județul Alba sub asediul avertizărilor meteo: Încă un cod portocaliu de viituri în bazinele Geoagiu și Mureș

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis încă o avertizare de cod portocaliu pentru fenomene imediate de inundații valabilă pentru județul Alba, până la ora 03:00.

La această oră a intrat în vigoare o avertizare hidrologică de cod portocaliu valabilă în perioada 03.06.2023 ora 21:00 – 04.06.2023 ora 03:00.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Geoagiu – pe sectorul aferent S.H. Teiuș, Mureș – afluenţii aferenţi sectorului aval confluență cu râul Târnava – amonte S.H. Acmariu, județele Alba, Sibiu.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Județul Alba lovit de VIJELII și viituri: INUNDAȚII la Câmpeni după o rupere de nori

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Județul Alba lovit de VIJELII și viituri: INUNDAȚII la Câmpeni după o rupere de nori

Județul Alba se află sâmbătă seara sub asediul femomenelor meteo extreme, mai multe avertizări de inundații fiind emise de autorități.

CITEȘTE ȘI: INUNDAȚII în satul Hăpria din Ciugud: Viitura a luat cu asalt străzile și gospodăriile oamenilor

În orașul Câmpeni, strada Brătinesei se află sub ape, după o rupere de nori petrecută în această seară.

Elit - Gustul Desăvârșit

Inundații au mai fost astăzi și între Sebeș și Cut și în satul Hăpria din comuna Ciugud.

CITEȘTE ȘI: Avertizare RO-ALERT de INUNDAȚII în Alba: „Îndreptați-vă spre locurile de refugiu cele mai apropiate”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba a emis o avertizare de extremă urgență RO-ALERT de inundații pentru mai multe zone din județul Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare