Rămâi conectat

Ştirea zilei

Majoretele – supervedetele Blajului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recent s-a desfăşurat la Cluj-Napoca etapa zonală a „Cupei Naţionale de majorete” MBTA (Asociaţia Naţională de Majorete cu Baston şi Twirling) cu participarea unor puternice echipe (toate cu tradiţie) din Arad, Satu Mare, Deva, Cluj, Turda, Blaj.
A fost un concurs de un nivel înalt, toate echipele luptând pentru un punctaj şi o clasare cât mai bune, pentru a putea accede în finala care se va desfăşura la Oradea în 28 mai 2011. Spre lauda talentatelor şi ambiţioaselor concurente din Blaj, acestea au ocupat Locul I la toate cele cinci secţiuni ale concursului. Iarăşi trebuie să aduc elogii d-nei prof. Cornelia Letiţia Rotaru care din nou a dat dovadă de seriozitate şi mult profesionalism.
În data de 20 martie 2011, o altă competiţie s-a desfăşurat la Bucureşti. Este vorba despre concursul open-dance Star România + ESDU (Asociaţia Europeană de Dans) cu o participare numeroasă, 600 de concurenţi la mai multe secţiuni de concurs: acro-dance, balet, open comercial, MTV dance, liric dance, teahter dance, dans folcloric, dans contemporan, hip-hop, breack dance. La acest impresionant concurs unde fiecare concurent se luptă pentru a ajunge în finala Campionatului Mondial care va avea loc în Croaţia în perioada 18-20 mai 2011, echipa „Gimnstar” Blaj a fost reprezentată de Tabita Teodora Negrea, un talent ieşit din comun care în final a ocupat Locul II calificându-se cu brio la Campionatul Mondial care se va desfăşura în Croaţia la data mai sus menţionată (a concurat la secţiunea acro-dance). Aş vrea să arăt că această fetiţă provine dintr-o familie CTF (Casă de tip familial) „Uşa Speranţei” din satul Tiur a cărei directoare, prof. Rodica Seicean se ocupă în mod special de ea creându-i toate facilităţile pentru a reliefa talentul ei deosebit. Am arătat într-un mod succint realizările mai importante din activitatea „Gimnstar” din Blaj urmând ca după Campionatele naţionale şi mondiale să revin cu un reportaj mult mai amplu, încheind nu înainte de a menţiona numele unor părinţi al căror ajutor şi ataşament e primordial în obţinerea acestor rezultate de excepţie: Geta Drăgan, Eugenia Câmpean, Comşa Aurelia, fam. Şandru, Morariu Florin.
Tuturor felicitări şi urări de succese în cele două competiţii majore la care vor participa, iar doamnei prof. Cornelia Letiţia Rotar pe lângă urările de mai sus îi doresc şi multă baftă ştiindu-se că în sport uneori e nevoie şi de acest factor.
Rică ROMAN, Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea