Ziarul Unirea
 

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, după violențele din București: Au afectat unitatea națională și reputația noastră internațională

Majestatea Sa Margareta transmite un mesaj referitor la protestul din București, din 10 august, menționând violentele că au “afectat unitatea națională și reputația internațională a României”.

“Aceasta doar cu câteva luni înainte ca țara noastră să asume președinția Uniunii Europene. Niciun om cu inimă din această țară nu poate fi bucuros să vadă cum ne facem rău nouă înșine. Regele Mihai și cu mine am cunoscut bine, în ultimii 30 de ani, ce înseamnă să mergi prin lume pentru a susține cauza țării tale și să fii primit cu un zâmbet ironic. Românii care trăiesc departe de patrie simt o datorie față de ea și de concetățenii de acasă. Lor le lipsește România și își doresc să contribuie, cu demnitate, la prosperitatea ei. Datoria noastră este să-i primim cu respect și să-i încurajăm șă-și îndrepte buna intenție în direcții constructive”, transmite Custodele Coroanei.

De asemenea, Custodele Coroanei spune că dreptul de a ieși în stradă este “de neatins”, însă violența nu este acceptabilă, aducând aminte de funeraliile Regelui Mihai, când “felul în care sutele de mii de oameni s-au comportat unii cu alții a uimit întregul continent”.

Sursa: stiripesurse.ro

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...