Rămâi conectat

Sport

Mâine, Sănătatea Cluj – CSM Unirea Alba Iulia | “Restart” pentru “alb-negri”, împotriva “virușilor verzi”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu Sănătatea Cluj (3-3, pe “Cetate” în 28 mai) au încheiat “alb-negrii” sezonul anterior, contra “virușilor verzi” (3-4, în Cupa României, acasă cu Minerul Ocna Dej) va debuta CSM Unirea Alba Iulia în noua ediție de campionat, sâmbătă, ora 18.00, pe “Clujeana”.

Încă în căutarea unui nou antrenor principal, după ce negocierile cu Vâsâi s-au blocat din motive financiare, iar brașoveanul Călin Moldovan a amânat răspunsul până săptămâna viitoare, albaiulienii încearcă să se așeze din mers, după o vară fierbinte din toate punctele de vedere, lucrurile derulându-se sub presiunea timpului, pe multiple paliere (loc în Liga 3 după retrogradare, preluarea de către primăria municipiului Alba Iulia, probleme cu memoriile, depunctarea de 20 de puncte, transferuri blocate, cesionarea dreptului de participare dinspre AFC Unirea 1924 Alba Iulia, semnarea noilor contracte etc).

Comparativ cu primul joc oficial sub noua titulatură, pierdut sâmbătă, acasă, în Cupa României, cu CS Ocna Mureș, va absenta în continuare Fetița (accidentat), dar este un nume nou mijlocașul Darius Indrei (achiziționat definitiv de la Victoria Viișoara), urmând ca săptămâna viitoare să fie rezolvată și situația nigerianului Oluwaseun Agbomoniyi. Se așteaptă un răspuns favorabil și de la Mihai Mincă (după ce primele tratative nu s-au concretizat), caz în care experimentatul goalkeeper (va împlini 38 de ani în octombrie), ex-CSU Alba Iulia, va reveni, după 17 ani între buturile echipei care l-a lansat în fotbal, ultimul meci fiind în 11 iunie 2005, la Constanța (Farul – Apulum 4-0), tot cu Marcel Rusu (cel care va asigura interimatul pe moment) pe banca echipei ce retrograda atunci din Divizia A. Este a 6-a vară la rând în care Alba Iulia se regăsește pe a treia scenă, însă acum este cu totul altceva, un “restart” pe alte coordonate după ce echipa-fanion a fost preluată de autoritățile locale.

CS Municipal Unirea Alba Iulia debutează în noua stagiune cu două deplasări la Cluj-Napoca, săptămâna viitoare fiind disputa cu Viitorul, până atunci așteptându-se cu sufletul la gură verdictul în cazul depunctării. Nu se poate omite din context recentul duel de pe Someș, pe “Dan Anca”, un set la zero umilitor, în 30 aprilie, în play-out, 6-0 pentru elevii lui George Florescu contra Unirii Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea