Mâine, la poligonul din Micești, va avea loc o misiune de distrugere a muniției rămase neexplodate. Rugămintea adresată populației

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba informează că mâine, 14 aprilie va avea loc o misiune de distrugere a muniției descoperite pe raza județului nostru, care au fost găsite neexplodate. Autoritățile adresează rugămintea populaţiei, ca în intervalul orar specificat, aceștia să nu desfăşoare activităţi pe o rază mai mică de 1000 m faţă de locul desfăşurării acestor operaţiuni.

Marți, 14.04.2020, între orele 0800 – 1400, în poligonul de trageri din Garnizoana Micești se desfăşoară activitatea de distrugere a muniţiilor găsite neexplodate, descoperite pe teritoriul judeţului Alba.

ELIT

Cu această ocazie dorim să reamintim populaţiei principalele măsuri care se aplică la descoperirea elementelor de muniţii rămase neexplodate, după cum urmează:

• se interzice atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte;
• se interzice lovirea sau mişcarea muniţiilor descoperite în pământ sau la suprafaţă;
• se interzice introducerea în foc a muniţiilor descoperite;
• se interzice demontarea focoaselor sau a altor părţi componente şi secţionarea acestora;
• se interzice jocul cu diferite muniţii neexplodate;
• se interzice ridicarea, transportul şi folosirea muniţiilor pentru diferite activităţi sau ornamente;
• cetăţenii care au descoperit sau au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate, au obligaţia anunţării autorităţilor administraţiei locale, poliţiei, inspectoratului pentru situaţii de urgenţă sau dispeceratul unic de urgenţă – 112.

Sursă foto: Arhivă

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...