Mâine, la poligonul din Micești, va avea loc o misiune de distrugere a muniției rămase neexplodate. Rugămintea adresată populației

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba informează că mâine, 14 aprilie va avea loc o misiune de distrugere a muniției descoperite pe raza județului nostru, care au fost găsite neexplodate. Autoritățile adresează rugămintea populaţiei, ca în intervalul orar specificat, aceștia să nu desfăşoare activităţi pe o rază mai mică de 1000 m faţă de locul desfăşurării acestor operaţiuni.

Marți, 14.04.2020, între orele 0800 – 1400, în poligonul de trageri din Garnizoana Micești se desfăşoară activitatea de distrugere a muniţiilor găsite neexplodate, descoperite pe teritoriul judeţului Alba.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Cu această ocazie dorim să reamintim populaţiei principalele măsuri care se aplică la descoperirea elementelor de muniţii rămase neexplodate, după cum urmează:

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

• se interzice atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte;
• se interzice lovirea sau mişcarea muniţiilor descoperite în pământ sau la suprafaţă;
• se interzice introducerea în foc a muniţiilor descoperite;
• se interzice demontarea focoaselor sau a altor părţi componente şi secţionarea acestora;
• se interzice jocul cu diferite muniţii neexplodate;
• se interzice ridicarea, transportul şi folosirea muniţiilor pentru diferite activităţi sau ornamente;
• cetăţenii care au descoperit sau au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate, au obligaţia anunţării autorităţilor administraţiei locale, poliţiei, inspectoratului pentru situaţii de urgenţă sau dispeceratul unic de urgenţă – 112.

Sursă foto: Arhivă

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419