Mâine, GREVĂ de AVERTISMENT în societatea Star Transmision SRL. Ce revendicări au salariații

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Mâine, GREVĂ de AVERTISMENT în societatea Star Transmision SRL. Ce revendicări au salariații

Potrivit unui comunicat de presă remis redacției noastre, mâine, între orele 8: 15 – 10:15 , în societatea Star Transmision SRL va avea loc o grevă de avertisment, urmare a conflictului colectiv de muncă care a nu a fost aplanat, obiectul acestuia fiind circa 100 de revendicări ale salariaților:

”De la înfiintare pana în prezent, în Star Transmission SRL nu s-a negociat si nu s-a înregistrat niciun contract colectiv de munca.

ELIT

Sindicatul Liber Independent ICA este sindicat reprezentativ in SC Star Transmission SRL, conform sentintei civile nr.49 pronuntata de Judecatoria Brasov la data de 19.11.2019.

La solicitarea Sindicatului ICA, în perioada 22 iunie – 20 august 2020 s-au derulat negocierile pentru contractul colectiv de munca din Star Transmission SRL. Au avut loc 10 sedinte de negociere, cu o durata de 90-120 minute fiecare.

La sfarsitul acestei perioade, nu s-a reusit ajungerea la un acord.

În data de 08.09.2020 a fost înregistrat la ITM Alba conflictul colectiv de munca declansat la Star Transmission SRL.

În data de 17.09.2020 a avut loc la Alba Iulia, prima întâlnire pentru concilierea conflictului de munca de la Star Transmission SRL.

În data de 23.09.2020 a avut loc la Alba Iulia, a doua întâlnire pentru concilierea conflictului de munca de la Star Transmission SRL.

Concilierea nu a dus la închiderea conflictului de munca.

În data de 29.09.2020 între orele 08:15 si 10:15, va avea loc greva de avertisment în societatea Star Transmision SRL.

Ca obiect al conflictului colectiv de munca sunt cele peste 100 de revendicari ale salariatilor.

Aceste revendicari sunt în domeniul: salarizare, securitate si sanatate în munca, formare profesionala, social, concediere, timpul de lucru, timpul de odihna, sistemul de informare între parti, regimul delegatiilor, raspunderea disciplinara etc.”