Mai puţine microhidrocentrale pe Râul Mare – Cugir

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Printr-o adresă înaintată Consiliului Local Cugir, SC ROTT HAUS CONSULTING din Cluj Napoca a solicitat autorităţii publice locale anularea restricţilor înscrise în autorizaţia de construire emisă pentru execuţia a 6 microhidrocentrale pe cursul Râului Mare şi Pârâul Boşorog. „În urma analizării documentaţiei faza Plan Urbanistic Zonal, în şedinţa Consiliului Local din decembrie 2010 s-au stabilit unele restricţii care au fost înscrise în Autorizaţia de construire emisă. În această situaţie firma a hotărât să renunţe la construirea a 4 microhidrocentrale şi anume cele situate în aval de barajul Canciu, respectând astfel restricţiile impuse”, se arată în scrisoarea Rott Haus Consulting.
În opinia societăţii clujene, menţinerea restricţiilor înscrise în autorizaţia de construire ar influenţa negativ activitatea firmei în obţinerea de credite bancare şi colaborarea cu societăţi parte din proiecte.
De reamintit că în Consiliul Local Cugir a existat o dezbatere aprinsă la data când s-a pus în discuţie avizul de construire a microhidrocentralelor de pe Râul Mare, existând numeroase opinii contrare acelui proiect. Un argument împotriva iniţiativei a fost legat de necesitatea asigurării debitului de apă pe râu, implicit a debitului de servitute, situaţie care se pare că nu poate fi asigurată. În al doilea rând, proiectantul s-a lovit de protestul Asociaţiei de Pescuit care argumenta dispariţia mediului piscicol în zonă. (C.P.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

3 Comentarii

NIK 19 septembrie 2011 at 22:02

Mediul piscicol a disparut de mult ,decind aceste asociati nu au mai populat riul cu peste ,cred ca foarte demult stiu sa ia bani pe permise altceva nimic.

man 20 septembrie 2011 at 9:26

nu stiu cine da aceste aprobari dar va fi un dezastru ecologic daca se fac aceste microhidrocentrale . pe Raul mic al cugirului au inceput deja .mergeti sa vedeti ce este acolo .pe TRILULILU este un filmulet al celor de la TV Cluj despre astfel de lucrari facute in muntii Fagarasului ! vedeti Cum vor arata muntii nostri peste cativa ani fara rauri ? credeti ca este bine?

man 20 septembrie 2011 at 9:28

felicitari consilierilor cugireni ca nu au aprobat distrugerea raului mare al cugirului !

Comentariile sunt oprite