Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Mai puţine microhidrocentrale pe Râul Mare – Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Printr-o adresă înaintată Consiliului Local Cugir, SC ROTT HAUS CONSULTING din Cluj Napoca a solicitat autorităţii publice locale anularea restricţilor înscrise în autorizaţia de construire emisă pentru execuţia a 6 microhidrocentrale pe cursul Râului Mare şi Pârâul Boşorog. „În urma analizării documentaţiei faza Plan Urbanistic Zonal, în şedinţa Consiliului Local din decembrie 2010 s-au stabilit unele restricţii care au fost înscrise în Autorizaţia de construire emisă. În această situaţie firma a hotărât să renunţe la construirea a 4 microhidrocentrale şi anume cele situate în aval de barajul Canciu, respectând astfel restricţiile impuse”, se arată în scrisoarea Rott Haus Consulting.
În opinia societăţii clujene, menţinerea restricţiilor înscrise în autorizaţia de construire ar influenţa negativ activitatea firmei în obţinerea de credite bancare şi colaborarea cu societăţi parte din proiecte.
De reamintit că în Consiliul Local Cugir a existat o dezbatere aprinsă la data când s-a pus în discuţie avizul de construire a microhidrocentralelor de pe Râul Mare, existând numeroase opinii contrare acelui proiect. Un argument împotriva iniţiativei a fost legat de necesitatea asigurării debitului de apă pe râu, implicit a debitului de servitute, situaţie care se pare că nu poate fi asigurată. În al doilea rând, proiectantul s-a lovit de protestul Asociaţiei de Pescuit care argumenta dispariţia mediului piscicol în zonă. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea