Rămâi conectat

Actualitate

Mai mulți psihologi în școli, din 2021! Proiectul, adoptat de Senat

Ziarul Unirea

Publicat

în

 Acest proiect, iniţiat de deputatul USR Cristina Ionela Iurişniţi şi semnat de parlamentari din toate partidele, are ca obiect de reglementare completarea art. 83 din Legea Educaţiei Naţionale, urmând ca începând cu anul şcolar 2021 – 202 unui post de consilier şcolar din cabinetele de asistenţă psihopedagogică să îi fie alocat un număr de minimum 600 de elevi, respectiv minimum 300 de preşcolari, în cadrul unei unităţi de învăţământ cu personalitate juridică.

Senatul a adoptat marţi, în calitate de cameră decizională, un proiect de lege care va duce la creșterea numărului de psihologi în școli încă de anul viitor. Ei vor avea rolul de a da asistenţă psihologică, a evalua şi a furniza orientare şcolară şi profesională, potrivit Agerpres.

Potrivit expunerii de motive, pe termen scurt, prin aplicarea acestei prevederi se asigură desfăşurarea optimă a asistenţei psihopedagogice şi consilierea profesională a elevilor, precum şi creşterea numărului de posturi de psihologi şcolari, iar pe termen mediu şi lung – mijloacele necesare preşcolarilor şi elevilor de a opta pentru un parcurs educaţional care să răspundă nevoilor şi intereselor lor, orientare optimă în ceea ce priveşte alegerea parcursului profesional după finalizarea studiilor preuniversitare, creşterea gradului de ocupare a pieţei muncii.

Iniţiatorii proiectului legislativ susţin că prin asistenţă psihologică preşcolarul/elevul va învăţa prin metode corespunzătoare şi adaptate nivelului de vârstă cum să gestioneze eventualele violenţe psihologice, cum sa treacă peste eventuale dificultăţi de învăţare şi cum să îşi dezvolte inteligenţa emoţională.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea