Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Mai multe străzi din localitatea Căpâlna de Jos vor fi modernizate: Investiție prin programul „Anghel Saligny”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai multe străzi din localitatea Căpâlna de Jos vor fi modernizate: Investiție prin programul „Anghel Saligny”

Banii necesari pentru decontarea facturilor la 187 de obiective finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” au fost virați în această săptămână de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Printre obiective se află și proiectul pentru modernizare unor străzi în localitatea Căpâlna de Jos, comuna Jidvei, judeţul Alba.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Obiectivul proiectului este îmbunătățirea infrastructurii prin asigurarea unor condiții optime pentru circulația pe drumul public și implicit îmbunătățirea calității vieții comunității aflate în zona de influență a proiectului, crearea condițiilor optime desfășurării activităților zilnice.

Obiectivele specifice ale proiectului

1.Modernizare străzi în localitatea Căpâlna De Jos, Comună Jidvei, Județul Alba precum și asigurarea unor gabarite corespunzătoare pentru străzile existente duce la sporirea accesibilității, a confortului și a siguranței cetățeniilor
2.Asigurarea condițiile minime de siguranța și confort

Descrierea lucrărilor

Lungimea totală a rețelei de străzi proiectate este de 4.300 m. În locurile unde situația din teren a permis-o, s-au amenajat trotuare pe o parte a străzilor rurale sau pe ambele părți. Trotuarele vor fi încadrate de borduri prefabricate din beton sau de șanțuri pereate.

S-a păstrat traseul existent al drumurilor cu ușoare corecții locale pentru încadrarea în prevederile STAS 863. Viteză de proiectare adoptată are valoare de 50 km/h, cu restricții de vitaza impuse de punctele obligate ale traseului.

Având în vedere că în prezent străzile studiate sunt într-o stare avansată de degradare, circulația fiind îngreunată, mai ales pe timp ploios, prin implementarea proiectului se preconizează reducerea cu peste 30% a timpului de deplasare.

În funcție de configurația existența, traseul drumurilor a fost sistematizat prin proiectarea elementelor geometrice, astfel încât acestea să îndeplinescă condițiile impuse de circulația rutieră modernă și să corespundă normelor tehnice în vigoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO | CS Unirea, gală aniversară, la 50 de ani de la înființare

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO | CS Unirea, gală aniversară, la 50 de ani de la înființare CS Unirea Alba Iulia organizează, astăzi, o gală aniversară, la împlinirea a 50 de ani de la înființare, în cadrul căreia sunt premiați foști sportivi și antrenori, care au făcut cinste clubului prin rezultatele obținute, dar și sportivi și antrenori aflați în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea