Rămâi conectat

Actualitate

Mai multe piese au CĂZUT de pe un F-16, în zbor, în timpul unui exercițiu: Ce a făcut pilotul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pilotul unei aeronavei de tip F-16 a cerut să se întoarcă la bază după ce mai multe piese ale avionului de vânătoare s-au desprins în timpul zborului. Incidentul a avut loc în județul Galați, la unul dintre poligoanele armatei, transmite Digi24.

Piloții militari se aflau în zonă pentru un exercițiu militar, în care simulau atacul unei ținte care se afla la sol. Aeronava F-16 a lansat o bombă de antrenament către ținta de la sol, moment în care din avion s-au desprins mai multe piese importante. Este vorba despre un rezervor extern, dar și despre o grindă aflată pe partea dreaptă, ambele căzând la sol.

După ce a sesizat problema, pilotul a cerut imediat să se întoarcă la bază, cererea fiindu-i aprobată. Avionul de vânătoare F-16 a aterizat fără probleme, iar pilotul nu a fost rănit.

MApN a transmis, conform Digi24, că avionul va fi folosit în continuare după ce va fi reparat, iar piesele lipsă vor fi înlocuite.

Probleme la motor

Armata Română a fost informată de posibilitatea unor probleme la motoarele avioanelor F16, după ce Belgia a decis să le ţină la sol până la rezolvarea defecţiunilor. Belgia a luat această decizie după ce mai multe componente ale motoarelor acestor avioane au luat foc în timpul zborului. Toate ţările în dotarea cărora se află aceste avioane au fost informate de defecţiune.

„Concomitent cu ancheta, toți partenerii Forțelor Aeriene Europene Participante (o comunitate a țărilor europene care au F-16 în dotare) și constructorii au fost informați. Constructorul motorului Pratt &Whitney, producătorul de avioane Lockheed Martin și US Air force au indicat, pe baza acestor informații, că ar trebui luate imediat măsuri corective asupra motoarelor afectate, O anchetă este în desfășurare pentru a stabili dacă și alte țări au întâlnit aceeași problemă”, a informat aviația militară belgiană.
Problema nu a fost identificată la aparatele din România

Colonelul Ionuț Neamu, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Române (FAR), a declarat pentru Digi24.ro că FAR a fost informată de problema apărută la avioanele F-16 din Belgia dar că ea nu a fost identificată și la aparatele din România.

Astfel, avioanele F16 din dotarea Armatei Române zboară în continuare fără probleme.

Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, de Ziua Națională: „2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, de Ziua Națională: „2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului”

Președintele Klaus Iohannis a susținut, vineri, un discurs de Ziua Națională, la recepția oferită la Palatul Cotroceni.

Președintele Iohannis a subliniat, în discursul rostit, că 2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului, deoarece vom avea alegeri europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Iohannis a precizat că rezultatele acestui vertabil maraton electoral vor stabili cursul spre care națiunea noastră se va îndrepta în următorii ani.

Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia

„Va fi un temeinic exercițiu al maturității noastre democratice să participăm la toate rundele de alegeri”, a spus președintele.

„Votul e singurul instrument democratic prin care decidem viitorul țării noastre. De aceea, este responsabilitatea noastră să protejăm viitorul națiunii și, totodată, să rămânem vigilenți în fața curentelor extremiste care, dacă nu suntem suficient de atenți, pot deveni amenințări reale la adresa principiilor de bază ale societății noastre și a sistemului nostru de valori”, a atenționat șeful statului.

Citește și: VIDEO| Mugur Mihăiescu, de 1 Decembrie, în orașul Marii Uniri: ”Unde ai putea merge altundeva, decât la Alba Iulia?”

Klaus Iohannis a evidențiat importanța strategică, în actualul context, a apartenenței României la Uniunea Europeană și la NATO.

„România e o țară sigură și cetățenii săi nu au motive să se teamă”, a susținut președintele.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare