Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Mai multe persoane vin călare de la Satu Mare la Alba Iulia, de 1 Decembrie, pentru a reface drumul de acum 100 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai multe persoane dintr-o asociaţie ecvestră, printre care un consilier judeţean, vor porni călare din Satu Mare până la Alba Iulia, pentru a reface drumul înaintaşilor din urmă cu un secol, informează un comunicat de presă al organizatorilor transmis, marţi, AGERPRES.

Zece membri ai asociaţiei ecvestre „Perla Neagră” şi-au propus să pornească pe 24 sau 25 noiembrie din Satu Mare, urmând să ajungă la Alba Iulia pe 1 Decembrie.

„Vrem să aducem astfel un omagiu celor 100.000 de români care, în Sfânta Zi de 1 Decembrie 1918, au cerut într-un singur glas ca Transilvania să se întoarcă la sânul Patriei – Mamă, împlinind astfel un vis secular al neamului românesc. Desigur, la Alba Iulia poţi să ajungi foarte repede şi foarte comod cu maşina, în doar câteva ore. Dar suntem încredinţaţi că noi, iubitori ai cailor, putem să aducem un altfel de omagiu acelei clipe astrale care ne-a adus pe toţi românii sub aceleaşi falduri tricolore: din respect pentru cei care ne-au lăsat moştenire o ţară românească, aşa cum nu a mai fost niciodată până atunci, să refacem traseul acesta de lumină şi speranţă, în şeile cailor”, au precizat organizatorii.

Printre călăreţi se va afla şi consilierul judeţean Adrian Cozma.

„Să te afli după o sută de ani în locul în care străbunii tăi au strigat: ‘Noi vrem să ne unim cu ţara!’ este o experienţă unică în viaţa oricărui român. Dar dacă acest gând este dus până la capăt şi vrei să refaci traseul Marii Uniri, aidoma românilor de acum 100 de ani, mergând din Sătmar până la Alba Iulia, călare, atunci cu siguranţă că sărbătorirea Centenarului va avea o altă semnificaţie pentru fiecare temerar care va avea forţa şi determinarea să urce în şa, ca să ia drumul Albei Iulii”, a afirmat Adrian Cozma.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea