Mai multe localități din Apuseni au rămas fără curent, din cauza incendiului de la Târsa. Alimentarea a fost întreruptă de Electrica, pentru a înlătura orice pericol

Mai multe localități din Apuseni au rămas, marți seara, fără curent electric, din cauza incendiului izbucnit în localitatea Târsa din comuna Avram Iancu, în care au fost cuprinse de flăcări două anexe gospodărești.

Potrivit ISU Alba, având în vedere faptul că flăcările ajungeau până aproape de firele de alimentare de înaltă tensiune, pentru a înlătura orice pericol Electrica S.A. a oprit, temporar, alimentarea cu curent electric pe o linie, fiind afectate parțial orașul Câmpeni și comuna Sohodol. De asemenea, au rămas fără alimentare cu energie electrică comunele Vidra, Avram Iancu și Gârda de Sus.

Potrivit directorului Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice  Alba, Bogdan Medrea, la ora 22.40, erau fără curent 496 de abonați. Acesta a precizat că alimentarea cu energie electrică va rămâne întreruptă până când ISU va confirma că incendiul este stins.

UPDATE ISU Alba, ora 23.55: La stingerea incendiului de la Târsa nu mai există pericol de electrocutare, urmând a se relua furnizarea energiei eletrice pentru cei 496 de abonați deconectați.

UPDATE ISU Alba, miercuri, 12 aprilie:

Stația de Pompieri Cîmpeni a intervenit marți, la ora 21:00, în loc. Tîrsa, comuna Avram Iancu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă a unei case de locuit, proprietatea lui L.M.M.

Pompierii militari au acționat cu două autospeciale complexe de intervenție și o ambulanță SMURD, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Avram Iancu.

Ca urmare a acestui incendiu, au ars adăpostul pentru animale și anexele (magazie șopron, bucătăria de vară, atelier tâmplărie din lemn) pe o suprafață de aproximativ 120 m2  cu învelitoare din tablă.

Din cauza amplasării anexelor gospodărești sub rețeaua de 110kw a fost necesară intervenția echipei Electrica S.A. care a oprit alimentarea cu energie electrică. Au fost afectate parțial orașul Cîmpeni și comuna Sohodol și total comunele Vidra, Avram Iancu și Gîrda de Sus, aproximativ 496 abonați.

Cauza probabilă a acestui incendiu  – jar sau scântei căzut din sistemele de încălzit.

Potrivit ISU Alba, pagubele estimate în urma incendiului se ridică la suma de aproximativ 120.000 de lei.

 

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...