Rămâi conectat

Ştirea zilei

Macheta ”Amprenta Cetății”, o investiție de peste 30.000 de euro a Primăriei Alba Iulia, va fi amplasată în apropiere de Obelisc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat, luni, documentația tehnico-economică – faza Studiu de fezabilitate pentru obiectivul: Amplasare Machetă ”Amprenta Cetății” pe traseul porților din zona Obelisc.

Este vorba despre o plachetă din cupru, cu dimensiunea de 2,20 m x 1,80 m x 0,20 m, pentru care artistul plastic Bogdan Ioan, care a confecționat-o, a primit 110.000 de lei. Aceasta va fi fixată pe un soclu de piatră. Ansamblul se dorește a fi un mijloc de orientare și informare turistică pentru cei care vizitează Cetatea Alba Carolina.

”Macheta propusă va face cunoscută vizitatorilor amploarea cetății istorice, fiind un mijloc plastic și atractiv de orientare spre principalele obiective culturale care marchează și definesc unicitatea ansamblului istoric” – s-a precizat în raportul de specialitate care a însoțit proiectul de hotărâre aprobat de aleșii locali.

Potrivit reprezentanților administrației, valoarea totală a investiției este de aproximativ 30.000 de euro și are o durată de execuție de 4 luni.

Reamintim că în vara acestui an municipalitatea a anunțat că va lansa o licitație pentru proiectarea și realizarea machetei precizând că bugetul maxim alocat este de 125.000 de lei.

O plachetă similară a fost amplasată în anul 2015, în zona din fața Catedralei Reîntregirii. Ea a fost construită tot de Bogdan Ioan și a costat 140.000 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Era cunoscută ca doamna […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea