Rămâi conectat

Ştirea zilei

LUNI: VCST Automotive Production Alba deschide oficial fabrica din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

vcstLuni, 8 iulie, va avea loc deschiderea oficială a fabricii VCST din Alba Iulia, în prezenţa echipei manageriale din Belgia, a Ambasadorului Belgiei în România, a oficialităţilor locale şi judeţene, a reprezentanţilor instituţiilor locale şi guvernamentale, precum şi a clienţilor şi colaboratorilor VCST.

VCST este o companie multinaţională cu sediul în Sint Truiden (Provincia Limburg), Belgia, cunoscută pe plan mondial ca leader în proiectarea tehnologică şi execuţia de  componente auto.

Istoria companiei a început în 1972, când fabrica din Belgia era parte a grupului Volvo; astăzi compania ţinteşte o poziţie de top în piaţa automotive, ca furnizor de elemente de propulsie de mare precizie cum ar fi roţi dinţate, arbori dinţaţi, sau componente de frână pentru clienţi OEM’s sau furnizori Tier 1. Produsele sunt utilizate în motoare, transmisii şi sisteme de frână ABS, în autoturisme, camioane, vehicule şi utilaje comerciale .

VCST deţine fabrici în Belgia, Germania, Mexic, China, cu un total de 1.100 angajaţi şi vânzări de 145 de milioane de euro în 2012.

În 2011, compania a decis să investească în România la Alba Iulia. În noua fabrică se vor produce roţi dinţate pentru clienţii Paccar/DAF, Perkins/Caterpillar, Ford, GM/TKP şi VW. Totalul investiţiei este estimat la 30 de milioane de euro, în construcţii, infrastructură, maşini şi echipamente, incluzând o secţie de tratament termic.

Fabrica are în prezent 77  de angajaţi, şi va creşte până la 200, în 2014.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare Drumul național DN 74A s-a surpat în urma ploilor pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Monană. Circulația rutieră în zonă se desfășoară pe un singur sens, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea