Luni, în Parlamentul României a fost dezvelit bustul lui Avram Iancu. Acțiunea a fost inițiată de deputatul Corneliu Olar. Bustul este opera sculptorului Marcel Fodor

Paul Voicu - Primar 2020

Luni, 19 noiembrie 2018, în Camera Deputaților din Parlamentul României a avut loc  o festivitate de dezvelire a bustului Craiului Munților, Avram Iancu, bust care urmează să stea de acum înainte de strajă pe vecie legislativului țării. Și, desigur, adoptării și unor legi mai bune, mai drepte pentru români.

Festivitatea de dezvelire a bustului a avut loc în holul de la intrarea în Camera Deputaților, bustul urmând a fi amplasat aici între ceilalți eroi importanți ai istoriei neamului.

ELIT

Bustul eroului moților, ca de altfel al întregii națiuni române, a fost sfințit de către ÎPS Irineu, arhiepiscopul ortodox al Albei Iulia, împreună cu un sobor numeros de preoți din Apuseni, în cadrul unei ceremonii religioase ce a avut loc în comuna Horea în ziua de 19 aprilie 2018, acțiune inițiată de deputatul Corneliu Olar.

De menționat că la ceremonia amintită au luat parte peste 500 de moți și nu numai, în rândurile cărora s-au aflat 48 de primari și 8 viceprimari din 6 județe ale Transilvaniei și alți invitați de seamă.

Mihail David - 2020

La festivitate a participat și o delegație de primari din Munții Apuseni, parlamentari ai județului Alba, profesori de istorie și membri ai Societății Cultural – Patriotice ”Avram Iancu” din România, în frunte cu președintele filialei București, Ioan Condor, prof. Ioan Sicoe, președintele filialei Cîmpeni și totodată vicepreședinte pe țară al societății, precum și alți simpatizanți ai Crăișorului și Dan Cosmin Opruța, primarul comunei Meteș.

Bustul este opera unuia dintre cei mai iscusiți sculptori și meșteri populari ai Apusenilor, Marcel Fodor.

Așadar, de aici încolo să sperăm că parlamentarii României, avându-l mereu aproape pe Crăișorul Munților în Legislativul țării, se vor inspira din testamentul său lăsat națiunii române: ”Unicul dor al vieții mele este să-mi văd națiunea mea fericită…” și vor munci mai asiduu pentru prosperitatea tuturor românilor, și nu doar pentru a lor personală.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...