Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Luni, în Parlamentul României a fost dezvelit bustul lui Avram Iancu. Acțiunea a fost inițiată de deputatul Corneliu Olar. Bustul este opera sculptorului Marcel Fodor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luni, 19 noiembrie 2018, în Camera Deputaților din Parlamentul României a avut loc  o festivitate de dezvelire a bustului Craiului Munților, Avram Iancu, bust care urmează să stea de acum înainte de strajă pe vecie legislativului țării. Și, desigur, adoptării și unor legi mai bune, mai drepte pentru români.

Festivitatea de dezvelire a bustului a avut loc în holul de la intrarea în Camera Deputaților, bustul urmând a fi amplasat aici între ceilalți eroi importanți ai istoriei neamului.

Bustul eroului moților, ca de altfel al întregii națiuni române, a fost sfințit de către ÎPS Irineu, arhiepiscopul ortodox al Albei Iulia, împreună cu un sobor numeros de preoți din Apuseni, în cadrul unei ceremonii religioase ce a avut loc în comuna Horea în ziua de 19 aprilie 2018, acțiune inițiată de deputatul Corneliu Olar.

De menționat că la ceremonia amintită au luat parte peste 500 de moți și nu numai, în rândurile cărora s-au aflat 48 de primari și 8 viceprimari din 6 județe ale Transilvaniei și alți invitați de seamă.

La festivitate a participat și o delegație de primari din Munții Apuseni, parlamentari ai județului Alba, profesori de istorie și membri ai Societății Cultural – Patriotice ”Avram Iancu” din România, în frunte cu președintele filialei București, Ioan Condor, prof. Ioan Sicoe, președintele filialei Cîmpeni și totodată vicepreședinte pe țară al societății, precum și alți simpatizanți ai Crăișorului și Dan Cosmin Opruța, primarul comunei Meteș.

Bustul este opera unuia dintre cei mai iscusiți sculptori și meșteri populari ai Apusenilor, Marcel Fodor.

Așadar, de aici încolo să sperăm că parlamentarii României, avându-l mereu aproape pe Crăișorul Munților în Legislativul țării, se vor inspira din testamentul său lăsat națiunii române: ”Unicul dor al vieții mele este să-mi văd națiunea mea fericită…” și vor munci mai asiduu pentru prosperitatea tuturor românilor, și nu doar pentru a lor personală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea