Rămâi conectat

Curier Județean

Luni, 7 mai 2018, expoziție de fotografie: Ipostaze Mariana Mihuț, la Galeriile de Artă ale municipiului Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Luni, 7 mai 2018, de la ora 17.00, la Galeriile de Artă ale municipiului Alba Iulia are loc vernisajul expoziției de fotografie Mariana Mihuț.

De mai bine de o jumătate de veac, o putem vedea pe scenă – niciodată aceeaşi şi de fiecare dată altfel-surprinzătoare. Mariana Mihuţ – o actriţă uriaşă, plină de miez, de nuanţe, de mister, de exuberanţă, de har. E profundă. E consistentă. E generoasa si continuă să ne bucure cu fiecare nouă apariţie.

Miza expoziţiei ce-i este dedicată este dimensiunea printurilor şi diversitatea personajelor jucate. Este o galerie de Ipostaze Mariana Mihuţ. Un traseu fluid pe parcursul căruia se adaugă, imagine după imagine, mereu o altă Mariana Mihuţ, surprinzătoare, fantastică, nouă. O femeie de o frumuseţe şi feminitate fără margini, o actriţă total dedicată unui rol, absorbită complet de trăire. Poze de început de carieră – o frumuseţe ingenuă, pură, cu toţi porii deschişi, absorbind tot. Rolurile se adună, se aşază, apar faţetele, apare surpriza: Mariana Mihuţ poate fi gravă, tăioasă, aspră uneori. Odată intrat în acest traseu, te regăseşti în lumea elitelor actoriceşti şi regizorale. Vârfurile unei generaţii de aur coexistă în jurul Marianei Mihuţ, iar ea este ACTRIŢA prin excelenţă. E exemplificarea clară a unui actor care intră în rol, cum ai intra într-o altă lume, unde nu-ţi mai aparţii. Unde rolul te locuieşte.

Mariana Mihuţ vine de departe, vine din lumea lui Ciulei şi al lui Toma şi a lui Pittiș şi a lui George. Vine dintr-o lume a perfecţiunii actoriceşti.

Dar măsura acestei mari actriţe se vede azi, când, perfect adaptată noilor curente în materie de spectacol, e dorită și preţuită de regizori actuali. Joacă azi pe scenă cu aceeaşi iubire, pasiune, totală dedicare. Cu aceeaşi frumuseţe.

Expoziţia este producţia Festivalului Naţional de Teatru 2017.
Curator: Irina Tapalagă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea