Luni, 23 septembrie, Echinocțiul de toamnă 2019 – sfârșitul oficial al verii

Echinocțiu de toamnă 2019

Echinocțiul de toamnă 2019 denumit și echinox este momentul în care ziua și noaptea sunt egale în orice loc de pe Pământ deoarece Soarele, prin mișcarea sa pe cer, se află pe ecuatorul ceresc. Echinocțiul de toamnă reprezintă trecerea în anotimpul toamna, din punct de vedere astronomic. Citește când este echinocțiu de toamnă 2019!

Echinocțiul are loc de două ori pe an

Primul este echinocțiu de primăvară și este atunci când Soarele traversează ecuatorul ceresc și trece din emisfera cerească sudică în emisfera nordică, în jurul datei de 21 martie și echinocțiu de toamnă, atunci când Soarele traversează ecuatorul ceresc și trece din emisfera nordică în emisfera sudică, în jurul datei de 23 septembrie. Punctul de intersecție a eclipticii cu ecuatorul ceresc poartă denumirea de punctul vernal. Acesta este folosit pentru definirea coordonatelor astronomice ecuatoriale. Punctul echinocțiului de toamnă este denumit și punct autumnal.

Citește și: Mesaje de dragoste frumoase • Scurte mesaje de iubire pentru el/ea soț(ie) • Declarații de dragoste emoționante • Texte de dragoste romantice, haioase sau amuzante pentru persoana iubită.

Echinocțiu de toamnă reprezintă în mod oficial sfârșitul verii.

Ce se întâmplă la echinocțiu de toamnă 2019? Ca în fiecare an, la începutul ultimei decade a lunii septembrie, are loc echinocțiu de toamnă. De acum începe toamna astronomică. După data de 23 septembrie zilele devin mai scurte și nopțile mai lungi, iar asta durează până la solstițiul de iarnă, în jurul datei de 22 decembrie.

În ziua echinocțiului de toamnă soarele va răsări și va apune chiar în punctele cardinale Est și Vest. În zona Polului Nord, de acum începe noaptea polară, iar în zona Polului Sud, Soarele stă deasupra orizontului pentru 6 luni, până când începe echinocțiul de primăvară.

sursa: libertatea.ro

Facebook Twitter Google+ YouTube 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...