Rămâi conectat

Actualitate

Luni, 23 septembrie, Echinocțiul de toamnă 2019 – sfârșitul oficial al verii

Unirea Ziarul

Publicat

în

Echinocțiu de toamnă 2019

Echinocțiul de toamnă 2019 denumit și echinox este momentul în care ziua și noaptea sunt egale în orice loc de pe Pământ deoarece Soarele, prin mișcarea sa pe cer, se află pe ecuatorul ceresc. Echinocțiul de toamnă reprezintă trecerea în anotimpul toamna, din punct de vedere astronomic. Citește când este echinocțiu de toamnă 2019!

Echinocțiul are loc de două ori pe an

Primul este echinocțiu de primăvară și este atunci când Soarele traversează ecuatorul ceresc și trece din emisfera cerească sudică în emisfera nordică, în jurul datei de 21 martie și echinocțiu de toamnă, atunci când Soarele traversează ecuatorul ceresc și trece din emisfera nordică în emisfera sudică, în jurul datei de 23 septembrie. Punctul de intersecție a eclipticii cu ecuatorul ceresc poartă denumirea de punctul vernal. Acesta este folosit pentru definirea coordonatelor astronomice ecuatoriale. Punctul echinocțiului de toamnă este denumit și punct autumnal.

Citește și: Mesaje de dragoste frumoase • Scurte mesaje de iubire pentru el/ea soț(ie) • Declarații de dragoste emoționante • Texte de dragoste romantice, haioase sau amuzante pentru persoana iubită.

Echinocțiu de toamnă reprezintă în mod oficial sfârșitul verii.

Ce se întâmplă la echinocțiu de toamnă 2019? Ca în fiecare an, la începutul ultimei decade a lunii septembrie, are loc echinocțiu de toamnă. De acum începe toamna astronomică. După data de 23 septembrie zilele devin mai scurte și nopțile mai lungi, iar asta durează până la solstițiul de iarnă, în jurul datei de 22 decembrie.

În ziua echinocțiului de toamnă soarele va răsări și va apune chiar în punctele cardinale Est și Vest. În zona Polului Nord, de acum începe noaptea polară, iar în zona Polului Sud, Soarele stă deasupra orizontului pentru 6 luni, până când începe echinocțiul de primăvară.

sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții Paşaportul simplu temporar se eliberează doar în situaţii de urgenţă ce presupun deplasarea în străinătate sau continuarea călătoriei ori reglementarea şederii/situaţiei juridice a cetăţenilor români aflaţi în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile, se arată în proiectul adoptat luni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea