Rămâi conectat

Curier Județean

„Luna însângerată” – Fenomen astronomic spectaculos. Când trebuie să vă uitaţi spre cer

Dragoş Suciu

Publicat

în

lunaPasionaţii de astronomie vor avea parte de un fenomen cel puţin spectaculos. Este vorba despre „Luna însângerată”, o eclipsă totală de lună, care va face ca satelitul natural al Pământului să capete o culoare roşie.

Agenţia Spaţială Americană (NASA), citată de CNN, a anunţat că vor fi patru astfel de „Luni însângerate”, două în acest an, iar alte două în cursul anului viitor. Prima „Lună însângerată”  va avea loc pe data de 15 aprilie, următoarea va avea loc pe 8 octombrie, iar celelalte două anul viitor, pe 4 aprilie şi 28 septembrie 2015.

Experţii NASA au explicat că luna capătă culoarea roşie după ce trece în umbra Pământului, a cărei culoare este influenţată de apusurile de soare din deşert.

Specialiştii NASA au precizat că fenomenul „Lunii însângerate” este unul extrem de rar, timp de 300 de ani neproducându-se nici măcar odată o asemenea eclipsă totală de lună.

Toate cele patru „Luni însângerate” vor putea fi vizibile din America de Nord, au precizat experţii NASA, în schimb în cea mai mare parte din Europa şi Africa spectaculosul fenomen nu va putea fi urmărit.

Sursa: Gandul.info


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat de 38 de ani, din Abrud, suspectat că s-a urcat drogat la volan. Este cercetat de către polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Bărbat de 38 de ani, din Abrud, suspectat că s-a urcat drogat la volan. Este cercetat de către polițiști Un bărbat de 38 de ani, din Abrud, este suspectat de polițiștii din Abrud că s-ar fi urcat drogat la volan. Este cercetat de oamenii legii. La data de 27 martie 2024, în jurul orei 14.30, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea