„Luna însângerată” – Fenomen astronomic spectaculos. Când trebuie să vă uitaţi spre cer

lunaPasionaţii de astronomie vor avea parte de un fenomen cel puţin spectaculos. Este vorba despre „Luna însângerată”, o eclipsă totală de lună, care va face ca satelitul natural al Pământului să capete o culoare roşie.

Agenţia Spaţială Americană (NASA), citată de CNN, a anunţat că vor fi patru astfel de „Luni însângerate”, două în acest an, iar alte două în cursul anului viitor. Prima „Lună însângerată”  va avea loc pe data de 15 aprilie, următoarea va avea loc pe 8 octombrie, iar celelalte două anul viitor, pe 4 aprilie şi 28 septembrie 2015.

Experţii NASA au explicat că luna capătă culoarea roşie după ce trece în umbra Pământului, a cărei culoare este influenţată de apusurile de soare din deşert.

Specialiştii NASA au precizat că fenomenul „Lunii însângerate” este unul extrem de rar, timp de 300 de ani neproducându-se nici măcar odată o asemenea eclipsă totală de lună.

Toate cele patru „Luni însângerate” vor putea fi vizibile din America de Nord, au precizat experţii NASA, în schimb în cea mai mare parte din Europa şi Africa spectaculosul fenomen nu va putea fi urmărit.

Sursa: Gandul.info

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...