Rămâi conectat

Ştirea zilei

Luminată pentru marcarea Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Pe data de 2 aprilie, la nivel mondial, în fiecare an este sărbătorită Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului. Prin intermediul acestei zile toţi cei implicaţi încearcă să crească nivelul de conştientizare al populaţiei în ceea ce priveşte nevoile sociale ale persoanelor cu autism şi ale familiilor acestora. Sunt aduse astfel în atenţie problemele cu care se confruntă acestea, dându-le posibilitatea de a comunica şi coopera. În întreaga lume, evenimentele pentru a marca această zi folosesc lumina albastră, clădiri importante fiind luminate astfel. Şi în municipiul Alba Iulia va avea loc un astfel de eveniment. O clădire reprezentativă pentru localitate şi anume Poarta a III-a a Cetăţii Vauban va fi luminată în albastru, concomitent cu lansarea unor baloane de aceeaşi culoare. Vor participa la eveniment membrii Asociaţiei ACAS, organizaţie specializată în recuperarea copiilor cu autism şi sindrom Down, copii cu alte deficienţe, dar şi sănătoşi care vor să fie de faţă. Va fi organizată şi o expoziţie canină şi de ponei (ora 19.00), întrucât este o metodă cunoscută de terapie, după ce copilul se obişnuieşte cu animalul. De asemenea, va avea loc şi un seminar la Primăria municipiului Alba Iulia susţinut de membrii Asociaţiei ACAS, specialişti în domeniu şi părinţi. În cadrul evenimentului va fi încheiat inclusiv un parteneriat între asociaţiile de profil şi Grup Corint pentru acceptarea copiilor autişti periodic în preajma cailor. În cursul zilei de sâmbătă se va înmâna o sumă de bani colectaţi cu ocazia Cupei ACAS secţiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean Alba, bani donaţi în principal de copiii cu handicap din Alba Iulia şi din partea unor cetăţeni ai oraşului. La eveniment sunt invitaţi să participe toţi albaiulienii şi ca un simbol comun de recunoaştere a acestei manifestări organizatorii îi roagă pe cei care vor lua parte să poarte articole vestimentare albastre. Luminarea Porţii a III-a va avea loc la ora 20.00. (L.I.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Fiii satului s-au întors după 20 ani la Tărtăria, localitatea unde au fost descoperite tăblițele cu cel mai vechi scris din lume

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Fiii satului s-au întors după 20 ani la Tărtăria, localitatea unde au fost descoperite tăblițele cu cel mai vechi scris din lume

După 20 de ani, fiii satului Tărtăria, localitatea din județul Alba unde au fost descoperite tăblițele cu cel mai vechi scris din lume, s-au întors în satul natal, cu dor și drag de meleagurile natale, dar și cu bucurie și emoția reântâlnirii.

La eveniment au participat atât reprezentanți din administrația locală, cât și județeană. Au fost prezenți Ion Dumitrel, președintele CJ Alba, Nicolae Albu, Prefectul județului Alba, deputatul Florin Roman, Visarion Hăprian, primarul comunei Daia Română, dar și  Ghiță Ninuț, viceprimarul comunei Săliștea.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sărbătoarea a început sâmbătă, 23 septembrie 2023 de la ora 17.00, în curtea școlii cu discotecă în aer liber și un pahar de vorbă la cort.

Duminică 24 septembrie 2023 de la ora 11,30 la monumentul eroilor din Tărtăria s-a ținut o slujbă religioasă urmată de cântece patriotice interpretate de fanfara județului Alba, urmată de acordarea de distincții și titlul de cetățean de onoare al comunei Săliștea.

Au primit premii de excelență profesor Adriana Bota, educatoare Liana Muntean, asistent medical Zoica Munteanu, preot Gheorghe Marin, profesor Nicolae Muntean, fostul primar al comunei Săliștea Ioan Muntean, inginer agronom Nicolae Sântea. Profesorul Ioan Ursu a primit distincția de cetățean de onoare al comunei Săliștea.

A urmat un spectacol folcloric susținut de ansambluri și interpreți de muzică populară, iar ziua se va termina cu un foc de artificii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Tânăr de 23 de ani, din Sebeș, cercetat de polițiști: Ar fi condus sub influența substanțelor psihoactive

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un tânăr de 23 de ani, din Sebeș, este cercetat de polițiști după ce ar fi condus sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 23 septembrie 2023, în jurul orei 20.40, în timp ce acționau pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiul Sebeș, polițiștii rutieri din Sebeș au oprit, pentru control, un autoturism care era condus de un tânăr de 23 de ani, din Sebeș.

Elit - Gustul Desăvârșit

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Un tânăr din Alba Iulia a prădat un magazin din oraș, în două nopți și a sustras mai multe bunuri: A fost reținut pentru furt calificat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un tânăr din Alba Iulia a prădat un magazin din oraș, în două nopți și a sustras mai multe bunuri. A fost reținut de polițiști pentru furt calificat.

La data de 22 septembrie 2023, polițiștii de investigații criminale din carul Poliției Municipiului Alba Iulia au identificat un tânăr de 26 de ani, din municipiul Alba Iulia, ca persoană bănuită de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.

Elit - Gustul Desăvârșit

În sarcina tânărului s-a reținut faptul că, în seara zilei de 12 septembrie 2023, ar fi pătruns, prin efracție, în interiorul unei societăți comerciale din Alba Iulia, iar din interiorul acesteia ar fi sustras un monitor, un telefon mobil și cheile de la garajul situat în spatele clădirii.

Ulterior, în seara zilei 17 septembrie, tânărul ar fi pătruns, din nou, în incinta aceleiași societăți comerciale, fără a sustrage bunuri.

Pentru documentarea activității sale infracționale, polițiștii i-au percheziționat domiciliul. Ulterior, acesta a fost reținut, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii sale activități infracționale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare