Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Luminată pentru marcarea Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe data de 2 aprilie, la nivel mondial, în fiecare an este sărbătorită Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului. Prin intermediul acestei zile toţi cei implicaţi încearcă să crească nivelul de conştientizare al populaţiei în ceea ce priveşte nevoile sociale ale persoanelor cu autism şi ale familiilor acestora. Sunt aduse astfel în atenţie problemele cu care se confruntă acestea, dându-le posibilitatea de a comunica şi coopera. În întreaga lume, evenimentele pentru a marca această zi folosesc lumina albastră, clădiri importante fiind luminate astfel. Şi în municipiul Alba Iulia va avea loc un astfel de eveniment. O clădire reprezentativă pentru localitate şi anume Poarta a III-a a Cetăţii Vauban va fi luminată în albastru, concomitent cu lansarea unor baloane de aceeaşi culoare. Vor participa la eveniment membrii Asociaţiei ACAS, organizaţie specializată în recuperarea copiilor cu autism şi sindrom Down, copii cu alte deficienţe, dar şi sănătoşi care vor să fie de faţă. Va fi organizată şi o expoziţie canină şi de ponei (ora 19.00), întrucât este o metodă cunoscută de terapie, după ce copilul se obişnuieşte cu animalul. De asemenea, va avea loc şi un seminar la Primăria municipiului Alba Iulia susţinut de membrii Asociaţiei ACAS, specialişti în domeniu şi părinţi. În cadrul evenimentului va fi încheiat inclusiv un parteneriat între asociaţiile de profil şi Grup Corint pentru acceptarea copiilor autişti periodic în preajma cailor. În cursul zilei de sâmbătă se va înmâna o sumă de bani colectaţi cu ocazia Cupei ACAS secţiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean Alba, bani donaţi în principal de copiii cu handicap din Alba Iulia şi din partea unor cetăţeni ai oraşului. La eveniment sunt invitaţi să participe toţi albaiulienii şi ca un simbol comun de recunoaştere a acestei manifestări organizatorii îi roagă pe cei care vor lua parte să poarte articole vestimentare albastre. Luminarea Porţii a III-a va avea loc la ora 20.00. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea