Ludovic Orban: „Nu se închide nimic! După ora 23:00, anumite activități, unde de regulă există riscul de transmitere a virusului, vor fi închise

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Miercuri dimineața, premierul Ludovic Orban a vorbit despre noile restricții ce au fost adoptate aseară de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu COVID-19.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Ludovic Orban a arătat că el este și șeful CNSU, dar că va analiza la nivel de Guvern dacă noile măsuri vor fi implementate în toată țara sau numai în anumite zone, aglomerate, dând ca exemplul litoralul, Capitala și județele cele mai afectate.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

„Încă analizăm, încă purtăm discuții”, a răspuns Orban, întrebat dacă va adopta în Guvern măsurile întocmai cum au fost ele anunțate de CNSU.

„Deocamdată nu s-a adoptat nicio măsură. (…) Este o propunere care a fost formulată de specialiști și care a fost adoptată de CNSU, dar ca propunere pentru modificarea hotărârii de guvern privind starea de alertă. Va fi pe ordinea de zi a ședinței de astăzi”, a subliniat premierul.

„Deci nu se închide nimic! După ora 23:00, anumite activități, unde de regulă după ora 23:00 există riscul de transmitere a virusului, vor fi închise. Ce analizăm, analizăm dacă aplicăm la nivelul întregii țări sau numai la nivelul zonelor, de exemplu la mare, la București, în județe unde există un nivel de răspândire mai larg, asta analizăm”, a mai declarat Ludovic Orban.

În ceea ce privește purtarea obligatorie a măștilor în locurile aglomerate, premierul a dat exemple târgurile, piețele, stațiile de așteptare a transportului de la fabrici sau pe faleză. „Am primit sesizări din partea Prefecturii Galați, că pe faleză este furnicar și este aproape imposibil să te protejezi. Există locuri în aer liber unde nu se poate evita aglomerația și specialiștii au venit cu această propunere”, a subliniat Orban.

De asemenea, se închid terasele la ora 23:00, iar sălile de jocuri de noroc vor fi și ele închise după ora 23:00. Totodată, pe plajă, doar soții și copiii vor fi exceptați de la distanțarea de pe plajă.

Măsurile ar urma să fie valabile de la data de 1 august.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419