Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Ludovic Orban, explicații pentru restricționarea circulației pe timp de noapte:”adolescenţii sunt… cum să zic… sunt răspândaci’ de virus”

Unirea Ziarul

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Ludovic Orban, explicații pentru restricționarea circulației pe timp de noapte:”adolescenţii sunt… cum să zic… sunt răspândaci’ de virus”

Premierul Ludovic Orban a afirmat duminică seară că adolescenţii sunt „răspândaci” de virus, ei neinfectându-se la şcoală, ci în locurile în care nu sunt supravegheaţi de părinţi, bunici sau profesori.

„La şcoală nu se infectează, dar se infectează în alte locuri. Când nu sunt sub supravegherea părinţilor, bunicilor sau a profesorilor. Şi, slavă Domnului, sunt destule ocazii în care tinerii sunt liberi, se întâlnesc… Adolescenţii, nu numai la noi, în foarte multe ţări din Europa- astea sunt analize făcute- adolescenţii sunt… cum să zic… sunt ‘răspândaci’ de virus, pentru că ei nu dezvoltă forme grave, marea majoritate sunt asimptomatici, nu prezintă simptome vizibile, cu toate astea ei transmit virusul. Şi nenorocirea este că primii către care transmit virusul sunt părinţii, bunicii, care pot fi afectaţi într-o măsură foarte mare”, a spus Orban la B1 TV.

Întrebat despre interzicerea deplasărilor în intervalul orar 23,00 – 05,00, prim-ministrul a spus că s-a urmărit evitarea aşa-ziselor „petreceri” de pe timpul nopţii.

„Aceste restricţii nu le-am introdus numai noi. Noi chiar am aşteptat o perioadă să vedem în alte ţări dacă dau efecte. Şi se pare că dau efecte, pentru că, pe timpul nopţii, foarte mulţi tineri, adolescenţi şi nu numai, petrec. (…) Se făceau (petrecerile de noapte- n.r) în toate locurile posibile. Eu n-am fost convins de la început de utilitatea acestor restricţii. Până într-o seară, când m-am întors pe la 12 noaptea acasă, în Dobroeşti, (…) şi în două locuri am văzut grupuri de adolescenţi care pe stradă stăteau. Nu era nici măcar în parc sau… pur şi simplu stăteau pe stradă împreună, beau o bere… Fără mască, fără nimic. Acolo, cum erau aşa grupaţi, dacă era unul singur dintre ei bolnav, cu siguranţă îi îmbolnăvea pe jumate din ceilalţi. Ei se duceau acasă şi-şi îmbolnăveau părinţii, bunicii. E un factor de risc major”, a explicat Orban.

Premierul a precizat că deschiderea şcolilor depinde de evoluţia pandemiei.

„Totul depinde de evoluţia pandemiei. Noi ne dorim ca toţi elevii să se întoarcă în clasă, noi ne dorim ca învăţământul să se desfăşoare în clasă. Pe de altă parte, nu putem să facem abstracţie de ceea ce se întâmplă în România din punct de vedere pandemic”, a mai spus Ludovic Orban.

sursa: sitiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

În județul Alba, din cauza reducerii populației, electoratul va alege cu 10 consilieri locali mai puțini față de anul 2020

Unirea Ziarul

Publicat

în

În județul Alba, din cauza reducerii populației, electoratul va alege cu 10 consilieri locali mai puțini față de anul 2020 La scrutinul din 9 iunie, numărul consilierilor locali se va reduce la nivelul județului Alba cu 10 consilieri locali, câte 2 în 5 unități administrativ-teritoriale (UAT), ca urmare a reducerii populației comparativ cu ultimele alegeri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea