Ludovic Orban: Executivul va cumpăra tablete pentru elevii săraci și măști pentru românii care nu își permit să le cumpere

Premierul Ludovic Orban a anunțat, la începutul ședinței de Guvern de joi seara, că executivul va cumpăra tablete pentru elevii care provin din familii sărace, dar și măști pentru a fi distribuite românilor care nu își permit să le cumpere.

Totodată, premierul a precizat că va pune în dezbatere publică un set de măsuri de relaxare.

ELIT

”În urma analizelor pe care l-am făcut după întâlnirile cu președintele Iohannis am luat câteva decizii pe care trebuie să le punem în practică. Din Fondul de Rezervă al Guvernului vom susține achiziția de tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online. Tot din Fondul de Rezervă vom susține cheltuielile necesare pentru distribuirea de măști pentru persoanele care sunt vulnerabile, sunt sub incidența prevederilor legii venitului minim garantat.

Am luat decizia ca Ministerul Sănătății, INSP și alte instituții să finalizăm elaborarea setului de măsuri și de reguli care trebuie respectate pentru fiecare activitate pentru care se vor ridica restricțiile: comerț, frizerii, coafor, transport public, cabinetele stomatologice, măsuri de organizare a spațiilor de birouri din instituții publice și private. Ele sunt în stadiu aproape final, dar trebuie să facem dezbatere publică.”, a declarat Ludovic Orban.

Mihail David - 2020

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...