Rămâi conectat

Politică Administrație

Lucrările la Bazinul Olimpic au fost sistate – Guvernul nu a alocat bani pentru programul ”Bazine de înot”

Publicat

în

Compania Națională de Investiții a dispus sistarea lucrărilor la Bazinul Olimpic din Alba Iulia. Notificarea a fost emisă în data de 30 ianuarie.

”Referitor la acordul contractual nr.51/13.05.2010. încheiat între Compania Națională de Investiții S.A. și SC TIM SA, pentru realizarea lucrărilor la obiectivul de investiții ”Reabilitare bazin de înot olimpic – Municipiului  Alba Iulia”, dispunem sistarea tuturor lucrărilor începând cu data de 1.02.2013, din cauza lipsei alocației bugetare pentru programul ”Bazine de înot”, se arată în adsresa semnată de directorul CNI Dan Nicolae Bușcu.

Electrica Furnizare Discount

Din păcate pentru albaiulieni, care au votat ce-au vrut și nu ce și-au dorit alții, devine tot mai evident că orașul lor nu prezintă interes și nu este o opțiune de dezvoltare pentru actualii guvernanți. Eforturile invocate de politicieni locali, așa zisele intervenții pentru susținerea acestui proiect, capătă forma finală în aceste zile. Cu alte cuvinte și elegant spus, reflexul politic al actualei puteri este de a bloca orice investiție în orașul nostru. Deconturile neputințelor guvernului Ponta se traduc în lucruri cu care ne-am obișnuit deja: în sistarea banilor pentru finalizarea lucrărilor la bazin, în sistarea banilor pentru finalizarea locuințelor sociale, în corecții absurde și nefondate și multe alte nedreptăți. Sunt curios ce mai pot face acum cei care au mimat interesul pentru acest oraș. Cu siguranță pe noi ne obligă să găsim resurse financiare în bugetul local sau în altă parte, pentru a reda acest bazin locuitorilor, chiar dacă bugetul orașului de anul acesta este extrem de afectat negativ de acțiuni rău-voitoare îndreptate cu bună știință spre Alba Iulia și județul Alba. Pentru finanțarea lucrărilor, nu excludem o eventuală colaborare cu Consiliul Județean Alba”, a declarat primarul Mircea Hava.

Reamintim că în urmă cu două zile Consiliul local Alba Iulia a aprobat alocarea sumei de 474.000 de lei pentru cofinanţarea lucrărilor la Bazinul Olimpic. Care va fi destinaţia acestor bani ne spune doamna Silvia Moldovan, directorul Direcţiei Investiţii a Primăriei Alba Iulia: ”Suma respectivă acoperă lucrări ascunse, suplimentare, de consolidare, care au fost executate de o firmă din Alba Iulia, SC Benoni Loghin SRL, care este asociat cu SC TIM SA Cluj Napoca, care este titularul contractului de execuţie cu CNI. Noi ştim că SC TIM SA şi-a încasat de la CNI toţi banii, dar mai ştim că nu a plătit nimic către firma albaiuliană. Vom căuta o soluţie pentru ca firma din oraşul nostru să-şi primească banii din suma aprobată de consiliul local. Este vorba despre aproximativ 300.000 de lei. Este o sumă importantă pentru orice firmă şi vrem să-i plătim pentru că nu dorim ca firma să ajungă în faliment, iar oamenii angajaţi acolo să rămână pe drumuri. Vom discuta cu CNI o soluţie posibilă care ar fi un act adiţional la contractul CNI care să ne permită să virăm direct banii în contul SC Benoni Loghin SRL Alba Iulia. Vrem asta pentru că dacă virăm banii în conturile CNI nu suntem siguri că ei ajung la firma albaiuliană”.

Publicitate

Politică Administrație

Un pas spre ȘTRANDUL mult așteptat : lucrările de investiții pe strada Alcala de Henares, din Alba Iulia, au fost demarate

Publicat

în

Un pas spre ȘTRANDUL mult așteptat : lucrările de investiții pe strada Alcala de Henares, din Alba Iulia, au fost demarate

„Am început lucrările de investiții pe strada Alcala de Henares. La acest moment aici nu există rețea de canalizare, locuitorii din zonă folosind fosele septice ca alternativă. Împreună cu partenerii noștri de la SC APA CTTA SA Alba Iulia vom urmări executarea lucrărilor cu tehnologii și materiale noi, care să asigure o calitate ridicată a rețelei și o durată de viață mai mare a acesteia.

În total va fi vorba despre aproximativ 1060 m de rețea de canalizare, la care se adaugă evident racordurile și căminele necesare. O parte din rețeaua de canalizare, în lungime de 292 m, va deversa în căminul existent în B-dul Republicii (subtraversarea în lungime de 13 m se va executa prin foraj), iar o parte de rețea, în lungime de 768m, va deversa în căminul existent pe strada Gârda.
Prin proiect sunt propuse si realizarea racordurilor de canalizare în lungime totală de 120 m, inclusiv racordul de canalizare pentru viitorul ștrand de lângă Bazinul Olimpic.

Electrica Furnizare Discount

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis la data de 29.06.2021, după ce au fost făcute și exproprierile necesare în zonă, iar valoarea contractului pentru lucrările privind canalizarea este de 1.951.521,60 lei cu TVA. Firma care va executa lucrările este SC AWE INFRA SRL Turda și îmi doresc o mobilizare adecvată, un raport corect și un disconfort cât mai mic pentru locuitorii din zonă. Fac un apel și la înțelegerea riveranilor pentru perioada următoare.

Introducere a canalizării este doar prima etapă în modernizarea străzii Alcala de Henares și crearea unei rute alternative la Calea Moților, pentru locuitorii din cartierele Micești și Orizont, cu descărcare la bazinul olimpic și în zona Gheorghe Șincai.
Lucrăm pentru Dumneavoastră și rezolvăm, rând pe rând, toate problemele.” transmite primarul Gabriel Pleșa prin intermediul mediului de socializare

Citește mai mult

Politică Administrație

AUR inițiază o lege anti-LGBT similară cu cea adoptată de Ungaria și criticată vehement de Comisia Europeană

Publicat

în

AUR inițiază o lege anti-LGBT similară cu cea adoptată de Ungaria și criticată vehement de Comisia Europeană

AUR inițiază demersurile pentru elaborarea unui legi care „să limiteze reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii și a schimbării de sex”, în urma consultării efectuate în rândul membrilor și simpatizanților săi. „Prin acest demers suntem consecvenți cu pozițiile exprimate recent, de sprijinire a măsurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta”, transmite George Simion într-un comunicat.

„Peste 98% dintre membrii și simpatizanții noștri susțin necesitatea implementării urgente a unei astfel de legislații, menite să apere copiii din grădinițe și școli. Prin acest demers suntem consecvenți cu pozițiile exprimate recent, de sprijinire a măsurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta, urmând să avem consultări și cu ceilalți parteneri conservatori din Europa”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Electrica Furnizare Discount

„AUR susține familia și valorile creștine. Activiştii LGBTQI nu au ce căuta în școlile și în grădinițele din România. Vrem să ferim copiii românilor de expunerea la o propagandă nepotrivită pentru vârsta lor”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR. Biroul de presă al Alianței pentru Unirea Românilor

Ungaria a adoptat legea care interzice „promovarea” homosexualității în rândul minorilor

Ungaria a adoptat în luna iunie un text de lege care interzice „promovarea” homosexualităţii în rândul minorilor, provocând îngrijorarea apărătorilor drepturilor omului, pe fondul înmulţirii restricţiilor impuse de către guvernul condus de Viktor Orban persoanelor LGBT.

Amendamentul a fost aprobat de 157 de deputaţi, între care cei ai partidului Fidesz la guvernare, în timpul unei sesiuni parlamentare transmise în direct la televiziune.

Comisia Europeană declanșează proceduri de infringement împotriva Ungariei și Poloniei, pentru modul în care tratează problemele LGBT

Comisia Europeană va declanșa proceduri de infringement împotriva Ungariei și Poloniei din cauza legislației anti-LGBT și a felului în care tratează aceste minorități, informează un comunicat de presă al CE. Budapesta și Varșovia vor avea două luni la dispoziție pentru a răspunde procedurilor inițate de Bruxelles.

Comisia Europeană a decis să înceapă procedurile legale împotriva noii legi anti-LGBTQ+ din Ungaria, anunță CE într-un comunicat. Este vorba de două proceduri separate de infringement, care vor stabili un termen de două luni pentru ca Ungaria să furnizeze un răspuns.

sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): Roșia Montană în UNESCO – decizie istorică pentru salvarea patrimoniului României

Publicat

în

Comitetul Patrimoniului Mondial a decis, marți, includerea peisajului cultural minier de la Roșia Montană în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Este o decizie istorică și o victorie a tuturor celor care au luptat, prin implicare civică, pentru a salva o comoară inestimabilă a României: situl minier de la Roșia Montană.

Conform experților, Peisajul Cultural Minier Roșia Montană reprezintă „cel mai semnificativ, extins și divers din lume, datând din perioada ocupației romane a Daciei (106-127 î.Hr.)”. În plus, conține „cel mai reprezentativ exemplu de minerit subteran aurifer din lume”.

Acesta este momentul în care Roșiei Montane și Munților Apuseni li se oferă șansa reală de dezvoltare sustenabilă, cu accent pe valorificarea patrimoniului cultural și natural extraordinar. De acum, va fi mult mai ușor de accesat finanțări pentru protejarea patrimoniului și investiții în activități economice, care să pună în valoare vechile galerii romane și peisajul minier al localității. Problemele localității Roșia Montană, adâncite în ultimii 30 de ani de interese politice, nu se vor rezolva peste noapte, dar cu multă muncă și proiecte serioase, sub monitorizarea atentă a specialiștilor UNESCO, această zonă poate înflori. Roșia Montană va avea astfel o dezvoltare sustenabilă pe termen lung, fără impactul dezastruos pe care l-ar fi avut asupra mediului un proiect minier. În Europa și în lume sunt mii de exemple de comunități care prosperă de pe urma patrimoniului cultural și natural de care dispun.

Este mult de muncă, cu atât mai mult cu cât Comisia UNESCO a înscris situl de la Roșia Montană și în Lista Patrimoniului Mondial în Pericol, recunoscându-se vulnerabilitatea vestigiilor istorice și necesitatea luării de măsuri urgente de protecție.

Uniunea Salvați România a reușit să ducă până la capăt promisiunea asumată în fața tuturor celor care au luptat civic, chiar și prin proteste de stradă, pentru a salva patrimoniul cultural și istoric de la Roșia Montană. Uniți și consecvenți în decizii, am reușit să salvăm Roșia Montană și astfel sperăm că decizia istorică a comisiei UNESCO va spulbera toate interesele politice și clientelare din jurul acestei localități.

Jugul care sugruma Roșia Montană a fost rupt! De acum, această localitate poate să își decidă dezvoltarea sustenabilă, protejându-și cea mai mare comoară pe care o deține: patrimoniul cultural minier, care este oficial înscris și în patrimoniul umanității.

 

Beniamin Todosiu,

Deputat USR de Alba.

 

 

Publicitate
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea