Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Lucrările la Bazinul Olimpic au fost sistate – Guvernul nu a alocat bani pentru programul ”Bazine de înot”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Compania Națională de Investiții a dispus sistarea lucrărilor la Bazinul Olimpic din Alba Iulia. Notificarea a fost emisă în data de 30 ianuarie.

”Referitor la acordul contractual nr.51/13.05.2010. încheiat între Compania Națională de Investiții S.A. și SC TIM SA, pentru realizarea lucrărilor la obiectivul de investiții ”Reabilitare bazin de înot olimpic – Municipiului  Alba Iulia”, dispunem sistarea tuturor lucrărilor începând cu data de 1.02.2013, din cauza lipsei alocației bugetare pentru programul ”Bazine de înot”, se arată în adsresa semnată de directorul CNI Dan Nicolae Bușcu.

Din păcate pentru albaiulieni, care au votat ce-au vrut și nu ce și-au dorit alții, devine tot mai evident că orașul lor nu prezintă interes și nu este o opțiune de dezvoltare pentru actualii guvernanți. Eforturile invocate de politicieni locali, așa zisele intervenții pentru susținerea acestui proiect, capătă forma finală în aceste zile. Cu alte cuvinte și elegant spus, reflexul politic al actualei puteri este de a bloca orice investiție în orașul nostru. Deconturile neputințelor guvernului Ponta se traduc în lucruri cu care ne-am obișnuit deja: în sistarea banilor pentru finalizarea lucrărilor la bazin, în sistarea banilor pentru finalizarea locuințelor sociale, în corecții absurde și nefondate și multe alte nedreptăți. Sunt curios ce mai pot face acum cei care au mimat interesul pentru acest oraș. Cu siguranță pe noi ne obligă să găsim resurse financiare în bugetul local sau în altă parte, pentru a reda acest bazin locuitorilor, chiar dacă bugetul orașului de anul acesta este extrem de afectat negativ de acțiuni rău-voitoare îndreptate cu bună știință spre Alba Iulia și județul Alba. Pentru finanțarea lucrărilor, nu excludem o eventuală colaborare cu Consiliul Județean Alba”, a declarat primarul Mircea Hava.

Reamintim că în urmă cu două zile Consiliul local Alba Iulia a aprobat alocarea sumei de 474.000 de lei pentru cofinanţarea lucrărilor la Bazinul Olimpic. Care va fi destinaţia acestor bani ne spune doamna Silvia Moldovan, directorul Direcţiei Investiţii a Primăriei Alba Iulia: ”Suma respectivă acoperă lucrări ascunse, suplimentare, de consolidare, care au fost executate de o firmă din Alba Iulia, SC Benoni Loghin SRL, care este asociat cu SC TIM SA Cluj Napoca, care este titularul contractului de execuţie cu CNI. Noi ştim că SC TIM SA şi-a încasat de la CNI toţi banii, dar mai ştim că nu a plătit nimic către firma albaiuliană. Vom căuta o soluţie pentru ca firma din oraşul nostru să-şi primească banii din suma aprobată de consiliul local. Este vorba despre aproximativ 300.000 de lei. Este o sumă importantă pentru orice firmă şi vrem să-i plătim pentru că nu dorim ca firma să ajungă în faliment, iar oamenii angajaţi acolo să rămână pe drumuri. Vom discuta cu CNI o soluţie posibilă care ar fi un act adiţional la contractul CNI care să ne permită să virăm direct banii în contul SC Benoni Loghin SRL Alba Iulia. Vrem asta pentru că dacă virăm banii în conturile CNI nu suntem siguri că ei ajung la firma albaiuliană”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu, urmează să fie reabilitat: Licitația de peste 2,5 milioane de lei, lansată pe SEAP Primăria comunei Ighiu a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul numit „Reabilitare drum comunal DC 195 Bucerdea Vinoasa, comuna Ighiu, judetul Alba,” prin care se dorește reabilitarea drumului comunal DC […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea