Rămâi conectat

Ştirea zilei

Lucrările la autostrada Orăştie – Sibiu încep în zona Sebeş la sfârşitul lunii septembrie 2011

Publicat

în

Lucrările la tronsonul de autostradă Orăştie – Sibiu de pe coridorul IV Paneuropean, cel care cuprinde şi şoseaua de centură a municipiului Sebeş, vor demara la sfârşitul lunii septembrie 2011. Anunţul a fost făcut ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de deputatul PDL Clement Negruţ care a spus că a avut întâlniri cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi cu cei ai firmelor asociate câştigătoare ale licitaţiei Straco Grup SRL – Studio Corona SRL Engineering. În judeţul Alba, lucrarea va fi atacată din zona Gării Vinţ şi va merge până aproape la Miercurea Sibiului. Nu este exclus ca lucrarea să demareze din mai multe puncte, de la Vinţ şi Cunţa, înspre Sebeş. „În data de 28 august proiectul autostrăzii va fi finalizat şi prezentat consultantului unde va sta 14 zile iar în jurul datei de 12 septembrie va ajunge la Ministerul Transporturilor pentru avizare, astfel că există premise ca la sfârşitul lunii septembrie să înceapă lucrările pe acest tronson de autostradă”, a precizat Negruţ. Reprezentanţii firmelor constructoare au început deja identificarea în teren a punctelor unde vor fi făcute organizările de şantier. „Dorinţa noastră este de a începe acest tronson din mai multe puncte pentru a fi mai eficienţi în lucrări. Am identificat, împreună cu cei de la Straco aceste terenuri, joi şi vineri au fost încheiate contractele şi încercăm să asigurăm toate condiţiile pentru ca să nu avem timpi morţi în executarea acestor lucrări. Îi vom sprijini în tot ceea ce înseamnă avize necesare la nivel judeţean”, a adăugat parlamentarul. Pe tronsonul care interesează judeţul Alba, în lungime de circa 20 km, există o zonă de vreo 4 km, mai mlăştinoasă, care necesită o abordare specială din punct de vedere al infrastructurii. În total aproape 1,5 milioane de tone de pământ vor fi folosite pentru tasare în acea zonă. Clement Negruţ a spus că demararea lucrărilor nu mai poate fi întârziată, potrivit noii legii, de cei nemulţumiţi de valoarea despăgubirilor acordate de Guvern pentru terenurile expropriate. Termenul de finalizare este 20 aprilie 2013.
Ioana PITICARIU

Publicitate

Ştirea zilei

DEZASTRU la Titularizare 2021: Mai puțin de JUMĂTATE dintre candidați au promovat examenul scris, în țară

Publicat

în

Dezastru la Titularizarea din acest an. Rata notelor peste 7 (șapte) obținute de candidații care au susținut proba scrisă la Titularizare 2021 este de 44,47% (în scădere față de rezultatele consemnate în ultimii patru ani: 58,66% în 2020, 46,86% în 2019, 47,40% în 2018, respectiv 45,73% în 2017), se arată într-un comunicat al Ministerului Educației. Rezultatele de la examenul de Titularizare au fost publicate marți dimineață la orele 10:00, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul titularizare.edu.ro.

Procentul notelor între 5 și 7 este de 35,49%, în creștere comparativ cu anul trecut (27,23%).

Din promoția curentă, 40,63% dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte) – (58,38% în 2020, 46,79% în 2019, 46,83% în 2018, respectiv 43,07% în 2017).

130 de candidați au obținut nota 10, iar 11.014 candidați au obținut note între 7 și 9,99.

La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au prezentat 27.301 candidați din totalul de 34.120 de candidați înscriși.

În centrele de evaluare au fost notate 25.059 de lucrări, întrucât: 2.193 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, 8 candidați au fost eliminați, iar lucrările a 41 de candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei.

Candidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizați pe posturi didactice în anul școlar 2021-2022.

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, astăzi, 27 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv mâine, 28 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site în data de 3 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate pentru anul în curs prin OUG nr. 70/2020, aprobată prin Legea nr. 179/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 4 – 5 august.

Publicitate

Sursa: edupedu.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

Titularizare 2021, în Alba: 92 de candidați au PICAT la proba scrisă a examenului. Un candidat, singurul cu nota ZECE CURAT

Publicat

în

În urma examenului de Titularizare din acest an, 92 de candidați au obținut note sub 5 la proba scrisă, în județul Alba.

Din totalul candidaților, un singur profesor a obținut nota 10 curat la proba scrisă, la Educație Muzicală, acesta având domiciulul în comuna Blandiana, satul Acmariu.

Electrica Furnizare Discount

Vezi aici: Rezultate examen de TITULARIZARE 2021. Notele au fost afișate pe EDU.RO

Peste 34.000 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine examenul, fiind disponibile 4.814 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată.

Rezultatele finale, după contestații, vor fi publicate pe 3 august 2021, potrivit calendarului Ministerului Educației.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Titularizare 2021: Un candidat din Alba, nota ZECE CURAT, la disciplina de examen. De unde provine acesta

Publicat

în

Un candidat din județul Alba a obținut nota maximă, de zece curat, în cadrul examenului de Titularizare din acest an.

La proba scrisă, acesta a susținut examenul la disciplina Educație Muzicală, reușind să obțină nota perfectă, fiind și singurul care a obținut zece curat, dintre toți candidații.

Electrica Furnizare Discount

Vezi aici: Rezultate examen de TITULARIZARE 2021. Notele au fost afișate pe EDU.RO

Candidatul este originar din comuna Blandiana, satul Acmariu.

Peste 34.000 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine examenul, fiind disponibile 4.814 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată.

Rezultatele finale, după contestații, vor fi publicate pe 3 august 2021, potrivit calendarului Ministerului Educației.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea