Ziarul Unirea

Lucrările la autostrada Orăştie – Sibiu încep în zona Sebeş la sfârşitul lunii septembrie 2011

Lucrările la tronsonul de autostradă Orăştie – Sibiu de pe coridorul IV Paneuropean, cel care cuprinde şi şoseaua de centură a municipiului Sebeş, vor demara la sfârşitul lunii septembrie 2011. Anunţul a fost făcut ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de deputatul PDL Clement Negruţ care a spus că a avut întâlniri cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi cu cei ai firmelor asociate câştigătoare ale licitaţiei Straco Grup SRL – Studio Corona SRL Engineering. În judeţul Alba, lucrarea va fi atacată din zona Gării Vinţ şi va merge până aproape la Miercurea Sibiului. Nu este exclus ca lucrarea să demareze din mai multe puncte, de la Vinţ şi Cunţa, înspre Sebeş. „În data de 28 august proiectul autostrăzii va fi finalizat şi prezentat consultantului unde va sta 14 zile iar în jurul datei de 12 septembrie va ajunge la Ministerul Transporturilor pentru avizare, astfel că există premise ca la sfârşitul lunii septembrie să înceapă lucrările pe acest tronson de autostradă”, a precizat Negruţ. Reprezentanţii firmelor constructoare au început deja identificarea în teren a punctelor unde vor fi făcute organizările de şantier. „Dorinţa noastră este de a începe acest tronson din mai multe puncte pentru a fi mai eficienţi în lucrări. Am identificat, împreună cu cei de la Straco aceste terenuri, joi şi vineri au fost încheiate contractele şi încercăm să asigurăm toate condiţiile pentru ca să nu avem timpi morţi în executarea acestor lucrări. Îi vom sprijini în tot ceea ce înseamnă avize necesare la nivel judeţean”, a adăugat parlamentarul. Pe tronsonul care interesează judeţul Alba, în lungime de circa 20 km, există o zonă de vreo 4 km, mai mlăştinoasă, care necesită o abordare specială din punct de vedere al infrastructurii. În total aproape 1,5 milioane de tone de pământ vor fi folosite pentru tasare în acea zonă. Clement Negruţ a spus că demararea lucrărilor nu mai poate fi întârziată, potrivit noii legii, de cei nemulţumiţi de valoarea despăgubirilor acordate de Guvern pentru terenurile expropriate. Termenul de finalizare este 20 aprilie 2013.
Ioana PITICARIU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Clement Albut 14 august 2011 at 22:35

Stie cineva a cata ora anunta domnul Clement inceperea lucrarilor ? Ei bine, eu am numarat: a 37-a ora. Curiozitatea ma face sa intreb : pentru ce an va anunta Clementul terminarea lucrarilor la ciotul de auostrada. De exemplu ciotul de Sibiu a durat peste 10 ani! Aveti putintica rabdare si va vedeti de poluare !

rosca 14 august 2011 at 23:28

Nu are nici un drept sa se dea cineva mare ca participa sau ca ar fi contribuit la demararea lucrarilor.
Mergeti la Halta Geaogiu si o sa vedeti ca acolo deja lucreaza camioanele !
Aia de acolo se pot lauda, nu voi de la Alba sau Ciugud, care a-ti pierdut centura Sebesului in favoarea Sibiului acum citiva ani !!!!!
Acolo e drept, e primar un sas care stie sa faca ce trebuie si nu un „galbenel” de oua ca la Mulbach, care mai era si pretin la catarama cu Serge Secehalriu cind era si la psd ( ca doar a fost si acolo, dar acum nu mai miroase gura ),,, si tot degeaba !!!!!

Comentariile sunt oprite