Rămâi conectat

Politică Administrație

Lucrările de modernizare a primei locomotive electrice din România sunt finalizate: Când va fi pusă în circulație

Bera Larisa

Publicat

în

Lucrările de modernizare a primei locomotive electrice din România sunt finalizate: Când va fi pusă în circulație

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI), în calitate de coordonator de reforme și investiții aferente Componentei 4 – Transport Sustenabil din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), anunță finalizarea lucrărilor de modernizare a primei locomotive electrice din pachetul de 55 de locomotive care are finanțare asigurată din fonduri europene. Aceasta urmează sa fie testată și autorizată în vederea recepției și punerii în circulație anul acesta.

Citește și: Unitățile de învățământ din comuna Ighiu, dotate cu mobilier și echipamente digitale , printr-o finanțare PNRR. Licitația de peste 500.000 de lei lansată pe SEAP

Un pachet de 19 locomotive electrice din cele modernizate vor fi colantate cu mari personalități istorice ale României și vor avea o schemă unitară de vopsire cu tot pachetul de 55 de locomotive cât și cu cele 139 de vagoane modernizate din PNRR. Locomotivele vor fi dotate cu sistemul ETCS, cu închiderea ușilor din cabină și vor fi apte pentru viteze de 160 km/h și tracțiunea a 16 vagoane.

Investiția I2 – Material rulant feroviar finanțată prin PNRR se va finaliza în anul 2026 și vizează achiziția dar și modernizarea materialului rulant dedicat pasagerilor. Pentru modernizarea a 55 de locomotive electrice este alocată suma de 66 mil. EUR din fonduri europene nerambursabile iar pentru modernizarea a 139 de vagoane de dormit, cușetă, restaurant, bistro și clasă este alocată suma de 100 mil. EUR din fonduri europene nerambursabile.

De asemenea, investiția prevede achiziția de 16 locomotive electrice noi sisteme ERTMS/ETCS, achiziția de 20 de rame electrice de lung parcurs, 12 trenuri cu hidrogen precum și conversia a 20 de locomotive diesel de manevra în locomotive electrice. Suma totală aprobată din PNRR pentru Investiția 2 este de 416 mil. EUR fără TVA – fonduri europene nerambursabile iar suma totală este de 555 mil. EUR fără TVA care include și partea de cofinanțare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Horațiu Florea: Vară, cald, caniculă, irigații, incompetență, 500 milioane de euro despăgubiri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Horațiu Florea: Vară, cald, caniculă, irigații, incompetență, 500 milioane de euro despăgubiri Ceea ce am scris mai sus nu este parte dintr-un manual PSD-ist care mai cuprinde mânz, barză, brânză ci introducerea printr-un set de cuvinte a veșnicei probleme a raportului dintre secetă și incompetența Ministerului Agriculturii de a gestiona problema irigațiilor. Sigur că utilizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea