Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Lucrările de construcție pentru Ambulatoriul Spitalului Municipal Blaj, în GRAFIC. A fost demarată licitația pentru echipamente și aparatură

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Lucrările pentru construcția Ambulatoriului Spitalului Municipal Blaj sunt în grafic, Primăria demarând deja licitația pentru achiziționarea echipamentelor și aparaturii medicale care vor dota noua clădire a Ambulatoriului, anunță Gheorghe Rotar, primarul Municipiului Blaj.

Lucrările de construcție a Ambulatoriului Spitalului Municipal Blaj, derulate pe fonduri europene, se află în termenii contractului de finanțare și se desfășoară, de la începerea lor, în ritm accelerat.

Termen de finalizare: 31 mai 2022!

Din cauza creșterii prețurilor materialelor de construcții și a cheltuielilor cu forța de muncă din sectorul construcții, administrația locală a trebuit să reia de două ori licitația de execuție a lucrărilor. De aceea, fost nevoie de suplimentarea alocărilor financiare de la bugetul local, de la 2% la 21% din valoarea totală a proiectului.

Valoarea investiției: 13.532.765,4 lei, din care 10.700.750 lei cheltuieli eligibile (fonduri europene) și 2.832.015,4 lei cheltuieli neeligibile (contribuție de la bugetul local).

În paralel, se desfășoară licitația pentru achiziționarea echipamentelor și aparaturii medicale care vor dota noua clădire a Ambulatoriului. Licitația conține patru loturi: la două dintre acestea licitațiile sunt în desfășurare, iar celelalte două loturi vor fi scoase la licitație.

Extinderea Ambulatoriului Spitalului Municipal Blaj se va materializa printr-o clădire nouă, similară celei existente, care va fi alipită clădirii spitalului. Aici se vor transfera secțiile de ambulatoriu în spațiile nou-create, care vor fi dotate cu aparatură medicală și mobilier medical necesar pentru funcțiunile specifice de ambulatoriu. La fiecare nivel – subsol, parter și la etajele 1, 2 și 3 – va exista o circulație orizontală, pentru a se lega clădirea veche a spitalului de cea nouă a ambulatoriului integrat, așa cum prevăd legislația și normativele în vigoare.

La exterior vor fi reabilitate aleile pietonale, care, împreună cu căile de acces către ambulatoriu, precum și cu cele de la ambulatoriu către spital, vor fi iluminate. Tot în incintă se vor realiza spații verzi și se va amenaja o parcare pentru ambulanțe sau pentru autosanitarele destinate consultațiilor la domiciliu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Protest spontan la Arhivele Naționale – Serviciul Județean Alba. Angajații au întrerupt activitatea timp de o oră. Care sunt nemulțumirile lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Protest spontan la Arhivele Naționale – Serviciul Județean Alba. Angajații au întrerupt activitatea timp de o oră. Care sunt nemulțumirile lor Vineri, 17 mai 2024,  între orele 09:30 – 10:30, angajații din ARHIVELE NAȚIONALE – SERVICIUL JUDEȚEAN ALBA au decis să protesteze prin întreruperea activității și anularea programului de lucru cu publicul. Angajații din Arhivele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea