Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Lucrări la extinderea rețelei de canalizare în Alba Iulia, pe strada Alcala de Henares: Investiție de peste 1.7 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria municipiului Alba Iulia a lansat recent în SEAP, o licitație pentru execuția lucrărilor în cadrul extinderii rețelei de canalizare pe strada Alcala de Henares. Valoarea totală estimată a investiției este de 771.206,75 lei, fără TVA.

În prezent pe strada Alcala de Henares din municipiul Alba lulia, nu există rețea de canalizare, populația deversează apa uzată menajeră în fose septice.

Terenul ocupat de obiectiv este de utilitate publică și aparține municipiului Alba lulia, județul Alba și face parte din suprafața arondată pentru traseul existent, conform inventarului bunurilor care aparțîn Domeniului Public al Municipiului Alba lulia aprobat prin HG 974/2002 privind atestarea domeniului public al județului Alba.

Rețeaua de canalizare proiectata pe strada Alcala de Henares, cu lungimea totala de 1097 m se vă executa din conducta PVC KGEM 400mm SN 8 – 279m și PEHD De 400mm, PN 16 bar, PE 100, SDR 11 – 13m; și din conducta PVC KGEM 250mm SN 8 – 768 m, total 1060 m conducte și 37 cămine din oale prefabricate de beton, carosabile, cu diametrul interior de 1m, cu rama și capac din fonta.

O parte din canalizarea de pe strada Alcala de Henares, respectiv până la căminul Cpr.12 este deversată în căminul existent Cex.1, din b-dul Republicii, iar cealaltă parte de la căminul Cpr.13 la Cpr.37, este preluată de căminul Cex.2 din strada Girda.

Partea de rețea care subtraversează bulevardul Republicii (intre Cex.1 și Cpr.1) în lungime de 13 m se executa prin foraj, cu conducta PEHD De 400 mm, PN 16 bar, PE 100, SDR 11 și conducta de protecție din otel DN 600 mm.

Racordurile la rețeaua de canalizare în număr de 20 buc. au lungimea medie 6m, iar adincimea medie a căminelor de racord este de 4,68 m. Racordurile la rețeaua publica de canalizare se vor reloca, pe cheltuiala beneficiarului, după modificarea tramei stradale conform reglementarilor urbanistice.

Cantitatea de pământ rezultata de la execuția lucrărilor vă fi transportata într-un loc impus de primăria municipiului Alba lulia, unde exista nevoia unor umpluturi, sau la halda de gunoi a orașului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea