Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP

Mai multe lucrări de reparații și întreținere urmează să fie făcute în cetatea Alba Carolina. Primăria Alba Iulia dorește să repare mai multe obiective printr-un contract-cadru de 4 ani.

Citește și: Cinci lucruri mai puțin cunoscute despre Cetatea Alba Iulia: E cea mai mare din sud-estul Europei

Cetatea Bastionară de tip Vauban este monument istoric de clasa A, de aceea lucrările de întreținere și reparații trebuie făcute cu specialiști atestați de Ministerul Culturii.
Primăria Alba Iulia își propune să încheie un contract-cadru pe 4 ani pentru lucrări de întreținere și reparații astfel: reparații pentru elemente de lemn (bănci, coșuri de gunoi, scări), reparații Podul Unirii (înlocuire plăci de sticlă, vopsire părți metalice), reparații pentru elemente metalice / reparații pentru piese din bronz ( reparații statui, garduri, suporți biciclete, lanțuri), reparații componente artistice (socluri statui, opere de artă urbană), reparații zidărie și soclu (ziduri, tuneluri, porți, arcade), reparații pavaje din piatră (carosabil, trotuare, parcări), alte categorii de lucrări ce ar putea fi necesare (cișmele, indicatoare turistice, stâlpi delimitare),” a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei Alba Iulia, Flaviu Buta, pentru ziarulunirea.ro.

Potrivit documentației, cetatea bastionară de tip Vauba Alba Carolina urmează să primească următoarele lucrări:

-Reparații pentru elemente din lemn: bănci, jardiniere, coșuri de gunoi, poduri-pasarele, scări de acces, platforme, stații de autobuz.

-Reparația podului Unirii.

-Reparații pentru componente artistice: socluri, bănci cu jardiniere, fântâna cetății, opere de artă urbană.

-Reparații pentru elemente metalice/piese din bronz: parapeți, garduri, porți, stâlpi delimitatori, suporți biciclete, panouri informaționale.

-Reparații zidărie și soclu

-Reparații pavaje din piatră: carosabil, parcări, trotuare, pistă de bicicletă, platforme, terase în suprafață

-Alte lucrări: revizurile limitatori ornamentali, montare stâlpi pentru indicatoare, limitatori de viteză, verificare și reparare ceas public, capac și ramă de fontă, cișmea stradală.

Proiectul o să fie finanțat din fonduri bugetare.

Proiectul scos la licitație pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice este în valoare de 4.606.945,04 lei. Perioada de depunere a ofertelor este până în data de 16.04.2024.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea