Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Lucrări de modernizare pe mai multe tronsoane din DJ 107M și DJ 107I. Proiect pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Lucrări de modernizare pe mai multe tronsoane din DJ 107M și DJ 107I. Proiect pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean

Consilieri Județeni vor avea de aprobat în ședința din 14 februarie 2020 aprobarea predării temporare în administrarea Consiliul Local al Comunei Livezile a unor tronsoane din drumul județean DJ 107M: limită Judeţul Cluj – Rimetea – Colţeşti – Vălişoara – Poiana Aiudului – Aiudul de Sus (DJ 107I), aflate în intravilanul satelor aparținătoare Comunei Livezile, în vederea realizării de lucrări de reparare, întreţinere, reabilitare și modernizare.

Proiectul de act administrativ inițiat vizează predarea temporară în administrarea Consiliul Local al Comunei Livezile a unor tronsoane din drumul județean DJ 107M: limită Judeţul Cluj – Rimetea – Colţeşti – Vălişoara – Poiana Aiudului – Aiudul de Sus (DJ 107I), aflate în intravilanul satelor aparținătoare Comunei Livezile, în vederea realizării de lucrări de reparare, întreţinere, reabilitare și modernizare.

Dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii drumurilor judeţene şi locale, în concordanță cu normele europene pentru această categorie de drumuri, constituie o prioritate a Consiliului Judeţean Alba. Strategia de dezvoltare a reţelei de drumuri are la bază în primul rând asigurarea circulaţiei rutiere în condiţii de siguranţă şi confort, asigurarea circulaţiei între oraşe şi municipii, precum şi între acestea şi reşedinţele de comuna.

Datele de identificare a tronsoanelor de drum din drumul județean DJ 107M

Sectoarele de drum județean situate în intravilanul localităţilor se suprapun, în general cu străzi ale localităților rurale. Situație similară se regăsește și pe DJ 107M: limită Județul Cluj – Rimetea – Colţeşti – Vălişoara – Poiana Aiudului – Aiudul de Sus (DJ 107I). Conform Inventarului bunurilor care aparţin domeniului public al Judeţului Alba, drumul județean DJ 107M: limită Județul Cluj – Rimetea – Colţeşti – Vălişoara – Poiana Aiudului – Aiudul de Sus (DJ 107I) se află cuprins în domeniul public al Județului Alba, la poziția cu nr. crt. 56, având lungimea de 25,000 km.

Starea tehnică generală a spațiilor adiacente străzilor, implicit a tronsoanelor din drumului județean DJ 107M: limită Județul Cluj – Rimetea – Colţeşti – Vălişoara – Poiana Aiudului – Aiudul de Sus (DJ 107I), respectiv trotuarele, acostamentele, șanțurile și rigolele din localitățile mai sus menționată, denotă o degradare continuă, care în pofida lucrărilor de întreținere executate de administratorii străzilor nu satisfac condițiile minime de confort și siguranță a circulației rutiere și pietonale impuse de normele naționale și internaționale în vigoare.

Tronsoanele de drum județean care se predă temporar Consiliului local al comunei Livezile sunt situate în intravilanul localității Livezile și este cuprins între km 61+977 – 64+231, în lungime de 2,254 km. și în intravilanul localității Poiana Aiudului și este cuprins între km 59+380 – 60+371, în lungime de 0,991 km.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 19 MAI 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea