Rămâi conectat

Ştirea zilei

Lucrări de amploare la infrastructura Municipiului Aiud: Iluminatul public modern, tot mai aproape de execuția lucrărilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul unei intervenții la Radio Unirea FM, primarul Municipiului Aiud, Oana Badea, a discutat referitor la lucrările de investiții la infrastructura municipiului, despre iluminatul public dar și sistemul de canalizare.

„Iluminatul public este un proiect de anvergură al municipalității, noi am câștigat o finanțare europeană foarte importantă, încât toată partea urbană a municipalității, deci este semnat și este în implementare, așteptăm să ni se predea proiectul tehnic, urmând să facem licitația pentru intrarea în execuția lucrării.

Iluminat public pe led, toată municipalitatea, vorbesc despre partea urbană și vreau să înțelegeți că este o opțiune majoră pentru că reduce factura pentru iluminatul public la mai bine de jumătate. E strategic pentru că în buget, să cheltuiești atâția bani doar pentru iluminatul public vechi și păgubos este o prostie și atunci proiectul acesta ne rezolvă problema iluminatului public.

Pe partea de canalizare, lucrările sunt ample, în acest moment, pe zona Aiud – Aiudul de Sus, pe străzile Avram Iancu, Moților, în zona Gorunului, foarte multe din străzile care intră în Moților, de asemenea se finalizează, mai sunt ceva pompe de instalat pe zona Păltiniș, și așa mai departe.

Ciumbrudul și Sâncraiul sunt două comunități rurale care au beneficiat de aceste lucrări pentru apă și canalizare, extindere sau înlocuirea rețelelor vechi și introducerea canalizării. La Măgin am introdus rețeaua de apă printr-o finanțare pe PNDL și a fost un proiect de succes la momentul respectiv, finalizat de către constructor cu câteva luni înainte de termen și bine făcută lucrarea.

Deci pe partea aceasta de infrastructură, singurul lucru care ne interesează mai este înlocuirea rețelelor vechi de azbociment, vechea administrație a avut o mare nepăsare față de acest subiect și de aceea în unele zone din municipiu nu facem încă intervenții la infrastructură pentru că de fapt trebuie să înlocuim rețeaua subterană de apă”, a declarat Oana Badea, primarul Municipiului Aiud, la Radio Unirea FM.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea